Darált húsos calzone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
67g tej37 kcal
-
33g víz0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A raguhoz
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
47 kcal
A besamelmártáshoz
-
83g tej47 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A töltelékhez
-
67g sajt235 kcal
A tetejére
-
13g tojásfehérje7 kcal
Összesen
1444
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
900g finomliszt3276 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g víz0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
A raguhoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A besamelmártáshoz
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A töltelékhez
-
400g sajt1408 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
8667
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A raguhoz
-
24g darált sertéshús44 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
2.4g tv-paprika0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A besamelmártáshoz
-
12g tej7 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A töltelékhez
-
9.6g sajt34 kcal
A tetejére
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
Összesen
209
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3075.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 1306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 275.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
1444
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 446.6 g
Zsír
-
Összesen 391.8 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18453.6 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 618 mg
-
Kálcium 4208 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 5139 mg
-
Nátrium 7837 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 791.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1652 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2013 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 351 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 820 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 1967 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1028 micro
Összesen
8667
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
90 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
2 db tojássárgája
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
4 dl tej
-
2 dl víz
-
bors ízlés szerint
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk petrezselyem
A raguhoz
-
1 kg darált sertéshús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 csipet csípős fűszerpaprika
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
150 g tejföl
-
4 ek napraforgó olaj
A besamelmártáshoz
-
5 dl tej
-
1 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A töltelékhez
-
40 dkg sajt
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Első a tészta:
- Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében úgy, hogy a cukrot is belerakjuk.
- Közben leszitáljuk a lisztet, és beletesszük a fűszereket.
- A többi folyékony hozzávalót összekeverjük (maradék tej, víz, olaj, tojás).
- Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a lisztbe a többi folyékony adalékkal együtt. Jól kidolgozzuk(finom lágy, de nem ragacsos, illatos tésztát kell kapjunk), és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a ragut:
- A hagymát elkezdjük lepirítani, majd félidőben hozzáadjuk a TV paprikát. Mikor már majdnem jó, beletesszük a fokhagymát, picit sütjük, majd félrehúzzuk.
- Beletesszük a fűszerpaprikát, kis vizet, és visszatesszük a tűzre. Elfőzzük, majd megint kevés víz, azt is elfőzzük, és hozzátesszük a húst.Gyakran kevergetvefőzzük addig, amíg szépen szét nem pereg a darált hús.Vizet ne rakjunk alá, mert a hús úgyis enged, és nincs szükség most szaftra.
- Mikor már jó, akkor a tejfölt elkeverjük a tojással, egy kis liszttel, majd belekeverjük, és még főzzük kicsit, hogybesűrűsödjön az a kis szaft, ami van alatta. Félretesszük.
- Megfőzzük a besamelt:
- Megolvasztjuk a vajat (margarint),beletesszük a lisztet, majd kicsit sütjük.
- Felöntjük langyos tejjel, majd sűrűre főzzük, és ízesítjük.
- Összeállítás:
- A tésztát 10-12 egyforma részre vágjuk, majd kinyújtjuk.Mikor megvan, ráfordítunk egy levesestányért, és körbevágjuk, hogy szép egyformák és szabályosak legyenek.
- Vékonyan megkenjük besamel mártással, ragut teszünk rá, majd egy jó adag sajtot (annyira pakoljuk meg, hogy azért össze tudjuk majd hajtani).
- Félbehajtjuk, lenyomkodjuk, és még vissza is hajtjuk, majd újra lenyomkodjuk.
- A félrerakott tojásfehérjével lekenjük, megszurkáljuk, majd előmelegített (kb.180 C°-os) sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Kedvenc salátakeverékünkel (vagy önmagában) tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5170
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nincs nagy story hozzá. Nem tudtunk semmit kitalálni ebédre, és miután szétnéztem, hogy mi van itthon, ezt hoztam ki belőle.