Darált disznóhúsos clanger
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
54g finomliszt197 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g sertésháj135 kcal
-
1g vaj6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g víz0 kcal
Sós töltelék
-
6 kcal
-
12 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
33g alma16 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Édes töltelék
-
67g alma31 kcal
-
1g datolya2 kcal
-
17g mandarin7 kcal
-
1g tőzegáfonya0 kcal
Összeállítás
-
9g tojás12 kcal
Összesen
514
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
325g finomliszt1183 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g sertésháj812 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
Sós töltelék
-
56g salottahagyma37 kcal
-
71 kcal
-
225g darált sertéshús410 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Édes töltelék
-
400g alma187 kcal
-
5g datolya13 kcal
-
100g mandarin39 kcal
-
5g tőzegáfonya2 kcal
Összeállítás
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3081
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
18g finomliszt65 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.5g sertésháj45 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
2.8g víz0 kcal
Sós töltelék
-
3.1g salottahagyma2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
12.4g darált sertéshús23 kcal
-
11g alma5 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
6.6g kápia paprika1 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
0.3g vörösborecet0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Édes töltelék
-
22.1g alma10 kcal
-
0.3g datolya1 kcal
-
5.5g mandarin2 kcal
-
0.3g tőzegáfonya0 kcal
Összeállítás
-
3g tojás4 kcal
Összesen
170
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1278.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 175.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 428 micro
-
β-karotin 1295 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
514
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 99.4 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7668.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1822 mg
-
Nátrium 4738 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.9 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1054.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 996 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 2570 micro
-
β-karotin 7769 micro
-
β-crypt 851 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
3081
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
Tészta
Sós töltelék
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
22.5 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db alma
-
1 teáskanál zsálya
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 ek vörösborecet
-
0.5 kávéskanál gyömbérpor
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Édes töltelék
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A sós töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lefedve olajban üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a darált disznóhúst és zsályát.
- Közben apróra vágjuk a paprikát és az almát. A disznóhúshoz adjuk a gyömbérporral együtt. Sóval és borssal ízesítjük.
- Ha megpuhult, letakarva félretesszük.
Sós töltelék
- Az édes töltelékhez apróra vágjuk az almát, és a kifacsart mandarinlével leöntjük.
- Feldaraboljuk a datolyát, és az egészben hagyott tőzegáfonyával együtt az almához keverjük.
- Lefedve félretesszük.
Édes töltelék
- A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük.
- A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
- Lisztezett nyújtódeszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk.
- Kb. 15cmx10cm nagyságú téglalap alakú darabokra vágjuk, 12 lesz belőle.
Összeállítás
- A kissé felvert tojással megkenjük a tészta széleit 2 cm szélesen.
- A disznóhúsos tölteléket elosztjuk a tészták egyik felén.
- A másik felére az almás tölteléket halmozzuk.
- A széleit összenyomkodjuk. Nem fog előszörre ragadni, de legyünk türelmesek, meggyőzhetjük.
- Gáztepsire helyezzük, és a megmaradt tojással lekenjük. 20 percig 220 Celisus fokon, majd további 25 percig 190 Celsius fokon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is ízletes.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2013
- Feltöltés dátuma: 2015. február 25.
Ajánló
A töltelékek nem keverednek össze, és a disznóhús nagyon finom az almával. Kirándulásra, partikra finom, töltött kifli, különleges változataként. Légmentes dobozban tárolva 3-4 napig eláll, nyáron a hűtőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Clanger egy nemrég újra felfedezett, angol péksütemény. Bedfordshire megyéből származik. Egyik végében sós, másikban édes töltelékkel. A disznóhús jól összeillik az édes ízekkel.