r
Nosalty Logó

Cukkinis fasírt zöldségkörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Móncsika_11
Cukkinis fasírt zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A salátához

Összesen 1127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A salátához

Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A salátához

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    3110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3956 micro
Összesen 1127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16612.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    12441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    1512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    868 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    9292 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15822 micro
Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

A salátához

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Fasírt elkészítése:
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, kb. 3 evőkanálnyi olajban megdinszteljük.
  3. Közben beáztatjuk egy tál vízben a kenyeret kb. 10 percig.
  4. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és lereszelejük.
  5. A darált húst egy tálba tesszük, majd a hagymával, kicsavart kenyérrel, reszelt cukkinivel, apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymávalegyütt, az összes hozzávalóval összekeverjük, átgyúrjuk.
  6. Pár dl olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A fasírtot vizes kézzel golyókká formáljuk, majd kicsit laposra nyomkodva a forró olajban kisütjük.
  7. Papírtörlővel bélelt tányérba helyezzük a kész fasírtot.
  8. Köret elkészítése:
  9. A sertészsírt egy edényben belolvasztjuk.
  10. Hozzáöntjük a megmosott, apróra vágott újhagymát, pár percig pároljuk.
  11. Később hozzákeverjük a kukoricát, szintén pároljuk.
  12. Hozzátesszük a zöldbabot és a sót, tovább pároljuk fedő alatt.
  13. A végén felöntjük a húslével, majd főzzük még kb. 5-10 percig.
  14. Tálalás:
  15. Egy mélyebb tálat kibélelünk megmosott, friss salátalevelekkel.
  16. Rátesszük az egyik szélére a köretet.
  17. Másik szélére becsavarva helyezünk pár salátalevelet, ezeket leöntjük az ezerszigetporból és kefírből összeállított öntettel.
  18. A zöldségágy köré helyezzük a fasírtokat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6076
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a friss zöldségeket, és valami finomat akarnak enni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Móncsika_11 5 recept

Valami újdonságra vágytam, és a TV paprika csatornán találkoztam a köret receptjével, ami nagyon megtetszett, így azonnal ki is próbáltam. Szerintem nagyon illik mellé a fasírt, főleg cukkinisen, illetve a saláta.

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...