r
Nosalty Logó

Cukkinilasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Cukkinilasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    4195 micro
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2893 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1979.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14982 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10982 micro
  • Lut-zea
    16780 micro
Összesen 2798 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként készítsük el a soffrittót! A soffritto minden olasz (paradicsomos) ragu alapja, enélkül ne akarjon senki olasz ragut készíteni, mert a végeredmény csalódást fog okozni. Az alapja a hagyma, a sárgarépa, angol zeller (zellerszár) és fokhagyma. Reszeljük le őket egészen apróra, vagy csak egyszerűen kockázzuk fel őket, és egy késes aprítógépben daráljuk apróra. Nagyjából két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított zöldségeket (5-7 perc alatt), amikor a színük fakulni kezd, és már érezzük a pirított zöldségek illatát, meg is vagyunk a soffritto elkészítésével. Vegyük le a hőforrásról, tegyük félre egy tányérba.
  2. Ugyanebben a serpenyőben fogjuk megpirítani a darált húst, ezért adjunk hozzá újabb két evőkanál olívaolajat, majd mehet be a hús (ha darált pulykahúst választunk, még alacsonyabb lesz a zsír- és kalóriatartalma, de készíthetjük darált sertés- vagy marhahússal, esetleg a kettő keverékével), magas hőfokon megpirítjuk.
  3. Ha megsült a hús, öntsük fel 1 dl száraz fehérborral, majd pár perc összeforralás után adjuk hozzá a paradicsomkonzvervet és a félretett soffrittót is. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított oregánóval, lestyánnal, kakukkfűvel vagy bazsalikommal, majd fedő alatt közepes hőfokon főzzük össze az olasz ragút.
  4. A cukkinit mossuk meg, a végeit vágjuk le. Meghámozni nem szükséges (kivéve, ha nem szeretjük a héját), majd hosszában vágjuk vékony szeletekre (én egy uborkaszeletelővel (mandolinnal) gyalultam hosszú, vékony szeletekre).
  5. A tepsink alját kenjük meg egy pár csepp olívaolajjal, majd kezdődhet a rétegezés. Alulra egy réteg cukkini kerül (a cukkiniszeleteket egymás mellé fektetjük), ezt követi a ragu, majd a reszelt mozzarella. Ebben a sorrendben rétegezzük az alapanyagokat egészem addig, amíg el nem fogynak (vagy meg nem telik a tepsink), a legfelső réteg azonban mindenképpen egy réteg reszelt mozzarella legyen, amire rászórjuk a reszelt parmezánt is.
  6. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe (nem kell lefedni), majd körülbelül 30-40 perc alatt süssük át. Akkor lesz jó, ha tetején a sajt megpirult, a cukkini megpuhult.
  7. Vegyük ki a sütőből, majd a szeletelés előtt hagyjuk hűlni legalább 10 percet, így kevésbé fog szétesni. Díszítsük friss bazsalikom- oregánó- vagy kakukkfűlevelekel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18711
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinilasagne
Hering András 182 recept

Egészséges, alacsony szénhidráttartalmú cukkinilasagne hagyományos tészta helyett cukkinirétegekkel. Klasszikus komfortélmény, de bűntudatmentes, hatalmas szeletenként mindössze 338 kalória! A receptben szereplő hozzávalókon túl nyugodtan adhatunk hozzá egy réteg bébispenótot vagy ricotta sajtot/túrót is. Ha pedig igazán low carb verzióra vágyunk, sertés és marha helyett darált pulykahúst válasszunk! Húsmentes verzióban is elkészíthető, ekkor (értelemszerűen hagyjuk ki a húst), és fűszeres és krémes, spenótos ricottarétegeket süssünk a cukkiniszeletek közé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...