r
Nosalty Logó

Cucidati

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cucidati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 4080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 4080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

  1. A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrotés a sütőport keverjük össze.
  2. Morzsoljuk bele a vajat, majd végül adjuk hozzá a tejszínt a fevert tojással.
  3. Dolgozzuk össze a tésztát, majd osszuk két részre és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
  4. A töltelékhez a fügét, mazsolát, mandulát és adiót összedaráljuk a konyhai robotgépünk darálós részével.
  5. Hozzáadjuk a narancs-, illetve citromhéjat, a cukrot, fahéjat, majd a forró vizet és jól összekeverjük.
  6. Állni hagyjuk egészen addig, míg a tésztánk nyújtható állapotba kerül.
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 25cm x 30cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket a rövidebbik oldallal párhuzamos irányban csíkban ráigazítjuk, majd a tésztát feltekerjükaddig, hogy tészta tésztátérjen. Ekkor késsel levágjuk és készítjük a következő csíkot (kb 3 csík jön ki egy ekkora darabból).
  8. A rudakat kb 5 cm-es darabokra vágjuk és tepsire tesszük (nem kell kizsírozni). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és180 C fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Aki szereti, cukormázat is tehet a tetejére színes szórócukorral megszórva (de ekkor meg kell várni, míg a süti teljesen kihűl).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32377
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 05.

Ajánló

Mint minden receptet, ezt is saját ízlesünkhez igazítva készíthetjük, variálva a hozzáadott fűszerekkel, illetve aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén szokatlanul korán kezdtem el a karácsonykor készítendő sütik próbáját. Elsőként ezt a szicíliai édességet készítettem el, az ünnepek alatt általában felhalmozódó aszalt gyümölcsökre gondolva. 

Hozzávalók

A tésztához (kb. 30 darabhoz):

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...