Cucidati
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához (kb. 30 darabhoz):
-
79g finomliszt287 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5 kcal
A töltelékhez
-
56g füge41 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
13g dió82 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A kenéshez és a tetejére
Összesen
1021
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához (kb. 30 darabhoz):
-
315g finomliszt1147 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
19 kcal
A töltelékhez
-
225g füge165 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A kenéshez és a tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukormáz346 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
4080
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához (kb. 30 darabhoz):
-
23g finomliszt84 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
A töltelékhez
-
16.5g füge12 kcal
-
3.7g mandula22 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
7.3g mazsola22 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A kenéshez és a tetejére
-
4g tojás5 kcal
-
7.3g cukormáz25 kcal
-
1.4g színes cukorka5 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 710.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.9 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 111.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
1021
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2841.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1256 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667.4 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 447.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
4080
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A tésztához (kb. 30 darabhoz):
-
120 ml habtejszín
-
30 g vaj
-
100 g cukor
-
0.5 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
1 teáskanál vaníliás cukor
A töltelékhez
A kenéshez és a tetejére
Elkészítés
A tésztához (kb. 30 darabhoz):
- A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrotés a sütőport keverjük össze.
- Morzsoljuk bele a vajat, majd végül adjuk hozzá a tejszínt a fevert tojással.
- Dolgozzuk össze a tésztát, majd osszuk két részre és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
- A töltelékhez a fügét, mazsolát, mandulát és adiót összedaráljuk a konyhai robotgépünk darálós részével.
- Hozzáadjuk a narancs-, illetve citromhéjat, a cukrot, fahéjat, majd a forró vizet és jól összekeverjük.
- Állni hagyjuk egészen addig, míg a tésztánk nyújtható állapotba kerül.
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 25cm x 30cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket a rövidebbik oldallal párhuzamos irányban csíkban ráigazítjuk, majd a tésztát feltekerjükaddig, hogy tészta tésztátérjen. Ekkor késsel levágjuk és készítjük a következő csíkot (kb 3 csík jön ki egy ekkora darabból).
- A rudakat kb 5 cm-es darabokra vágjuk és tepsire tesszük (nem kell kizsírozni). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és180 C fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Aki szereti, cukormázat is tehet a tetejére színes szórócukorral megszórva (de ekkor meg kell várni, míg a süti teljesen kihűl).
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 32377
- Feltöltés dátuma: 2009. november 05.
Ajánló
Mint minden receptet, ezt is saját ízlesünkhez igazítva készíthetjük, variálva a hozzáadott fűszerekkel, illetve aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Idén szokatlanul korán kezdtem el a karácsonykor készítendő sütik próbáját. Elsőként ezt a szicíliai édességet készítettem el, az ünnepek alatt általában felhalmozódó aszalt gyümölcsökre gondolva.