r
Nosalty Logó

Csúsztatott pizzalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
MoleFecó
Csúsztatott pizzalepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2772 micro
Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5543 micro
Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztből 150 g-ot és egy csipetnyi sót tegyünk a keverőedénybe, majd a vizet négy részletben töltsük hozzá. Én villával szoktam összekeverni.
  2. Ha csomómentesre kevertük, akkor a maradék liszt harmadát a nyújtódeszkára szórjuk, kivakarjuk a tésztát, és cipóvá gyúrjuk. A nyújtófát és a deszkát a maradék liszttel beszórjuk, majd kerek formára és vékonyra nyújtjuk.
  3. A tésztát tepsire tesszük (ha van pizzaformájú, akkor azt töltsük ki a tésztával), és 8 percig 200 fokos légkeveréses sütőben megsütjük, és félretesszük.

Feltét

  1. A 2 teáskanál olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kukoricát. Pirítsuk, amíg a leve eltűnik, majd adjuk hozzá az apróra vágott, kicsontozott csirkecombot. Ha a csirkecombok átfehéredtek és levet engedtek, akkor még süssük pár percig, utána tegyük félre.
  2. A pizzalepényre besamelmártást készítünk. A 25 g vajat olvasszuk fel egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a 3 ek lisztet, keverjük össze, én habverőt szoktam használni. Ha szárazzá vált, akkor apránként folyassuk hozzá a tejet (mindig mikor besűrűsödik, akkor adjuk hozzá a következő adagot). Ha elkészült, akkor ízesíthetjük, sóval, borssal és hogy kapjon egy kis színt, pirospaprikával. (De lehet pirosarannyal is.)
  3. Kicsit hagyjuk hűlni a besamelt, majd keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, a kukoricát és a csirkecombot. Ezzel a keverékkel kenjünk meg a lepényt. Az 50 g sonkát vágjuk csíkokra, és azzal is szórjuk meg. A cukkinit szabadítsuk meg a héjától, és a krumplipucolóval vágjunk ki vékony csíkokat. Ezeket is dobjuk a pizzára. Végül a sajtot nagy lyukú reszelővel reszeljük a tetejére.
  4. Állítsuk a sütőt grill módra, és tegyük be a pizzalepényt. Süssük aranybarnára, és készen vagyunk.
  5. Tálalás előtt vágjuk fel 8 egyenlő részre, és úgy pakoljuk egymásra, hogy kb. 2 cm rálógjon a mellette lévőre.

Díszítés

  1. A snidlinget vágjuk apróra, és keverjük össze a tejföllel, és sózzuk ízlés szerint. Ezt önthetjük a pizza mellé a kimaradt részbe, vagy kis tálkában tálaljuk, hogy mártogathassunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 969
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MoleFecó 4 recept

Szeretem a ropogós tésztájú pizzát és a besameles melegszendvicset. Ebben a receptben ezt a kettő finomságot vegyítettem.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...