r
Nosalty Logó

Csokis zserbó Nusytól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis zserbó Nusytól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5817 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.2 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 5817 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállítása: A hozzávalókat összegyútjuk úgy, hogy először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarint jól elmorzsoljuk benne, és csak ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet, stb.
  2. Majd az összeállított tésztát 5 egyenlő részre osztjuk. Hütőben tároljuk egy keveset. (Míg a töltetléket elkészítjük.)
  3. A lekvárt összekeverjük a rumaromával, félretesszük, hogy jól összeérjen az íze. A diót pedig a többi hozzávalóval.
  4. Kiveszünk egy gombóc tésztát, (he legvastagabbat) elnyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a kb. 3 ek lekvárral, megszórjuk a dióskeverékkel, majd reszelünk rá étcsokit, és befedjük a következő nyújtott tésztalappal. Így járunk el mindig, míg el nem fogy a tészta. A tetejét megszúrkáljuk villával, és mehet is az előmelegített sütőbe, süssük készre légkeverés nélkül.
  5. Ha megsült, várjunk vele, hogy jól kihűljön. (Kemény lesz, mint a beton, de ha összeérik a csokimázzal, jól megpuhul.)
  6. A máz elkészítése: A vaj kivételével mindent összekeverünk, és egy mikrózható tálkában a mikróban öszzemelegítjük, (közben kétszer-háromszor jól megkeverjük), majd mikor már kezd keményedni, gyors mozzdulatokkal elkeverjük benne a vajat, (elolvad benne és szép fényes lesz). Még melegen bevonjuk vele a kihűlt tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11282
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ausztiába hoztam ajándéknak mint Hungarikum (egy kis Rákóczi túróssal egyetemben). A tésztáját kevesellem, mivel szerintem elég vékony lett. De így is nagyon ízlett az osztrákoknak... :) Érdemes tehát kisebb tepsiben elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...