Csokis zserbó Nusytól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
15g cukor58 kcal
-
25g dió164 kcal
-
167 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
A tetejére
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
22g porcukor85 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
150g cukor581 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
600g sárgabaracklekvár1668 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A tetejére
Összesen
5817
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g élesztő1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
9.4g cukor36 kcal
-
15.6g dió102 kcal
-
37.5g sárgabaracklekvár104 kcal
-
0.6g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
A tetejére
-
1.3g csokoládés pudingpor5 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
Összesen
363
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
583
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 226.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4889.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1076 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 656 mg
-
Foszfor 2207 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 904.2 g
-
Cukor 523 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 253.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
5817
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
12.5 g vaj
-
22 g porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
8 g élesztő
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
15 dkg cukor
-
60 dkg sárgabaracklekvár
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
2 ek csokoládés pudingpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek porcukor
-
2 ek tej
-
3 ek margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összeállítása: A hozzávalókat összegyútjuk úgy, hogy először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarint jól elmorzsoljuk benne, és csak ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet, stb.
- Majd az összeállított tésztát 5 egyenlő részre osztjuk. Hütőben tároljuk egy keveset. (Míg a töltetléket elkészítjük.)
- A lekvárt összekeverjük a rumaromával, félretesszük, hogy jól összeérjen az íze. A diót pedig a többi hozzávalóval.
- Kiveszünk egy gombóc tésztát, (he legvastagabbat) elnyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a kb. 3 ek lekvárral, megszórjuk a dióskeverékkel, majd reszelünk rá étcsokit, és befedjük a következő nyújtott tésztalappal. Így járunk el mindig, míg el nem fogy a tészta. A tetejét megszúrkáljuk villával, és mehet is az előmelegített sütőbe, süssük készre légkeverés nélkül.
- Ha megsült, várjunk vele, hogy jól kihűljön. (Kemény lesz, mint a beton, de ha összeérik a csokimázzal, jól megpuhul.)
- A máz elkészítése: A vaj kivételével mindent összekeverünk, és egy mikrózható tálkában a mikróban öszzemelegítjük, (közben kétszer-háromszor jól megkeverjük), majd mikor már kezd keményedni, gyors mozzdulatokkal elkeverjük benne a vajat, (elolvad benne és szép fényes lesz). Még melegen bevonjuk vele a kihűlt tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11282
- Feltöltés dátuma: 2011. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ausztiába hoztam ajándéknak mint Hungarikum (egy kis Rákóczi túróssal egyetemben). A tésztáját kevesellem, mivel szerintem elég vékony lett. De így is nagyon ízlett az osztrákoknak... :) Érdemes tehát kisebb tepsiben elkészíteni.