r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Összesen 1364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Összesen 10895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12219.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2433 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1090 mg
  • Foszfor
    5116 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1699.6 g
  • Cukor
    1199 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    625 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2089 micro
Összesen 10895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Legelőször a fondantot állítjuk össze, mivel annak állnia kell.
  2. Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
  3. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással.
  4. A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
  5. Kis adagokban fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás.
  6. Mikor már majdnem kész, 5 részre osztjuk, és beletesszük az ételfestéket, és mindegyik darabot külön-külön gyúrjuk tovább. Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk.
  7. Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órára félretesszük.
  8. Másnap: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzá valóval együtt óvatosan, simára keverjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd 3 részre szeleteljük.
  10. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
  11. Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet.
  12. A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljuk meggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a darabolt étcsokoládé fele, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük, és addig előkészítjük a fondantot.
  13. A fondantot újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
  14. Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. és formára vágjuk.
  15. Előveszük a tortát és ráterítjük a zöld fondantot, de csak óvatosan, mert könnyen szakad, majd pedig rárakjuk a kivágott formákat. Ha tigris kész, habkinyomóval kis kupacokat készítünk a torta tetejére és ezzel kész is a torta
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5181
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kislányom első születésnapjára csináltam, mivel imádja tigrist és nagyon tetszett neki. A család minden tagja megnyalta a tíz ujját miután megkóstolták, de a legnagyobb öröm az volt, mikor a kislányom kacagni kezdett, mikor meglátta tigrist.

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...