Csokis-meggyes szülinapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
75g porcukor290 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g víz0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
29 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A tejszínes töltelékhez
A meggyes töltelékhez
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
21 kcal
-
38g meggylé15 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A tetejére
-
25g cukorfondant87 kcal
-
78 kcal
A fondanthoz
Összesen
1364
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
600g porcukor2322 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
160g víz0 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
A tejszínes töltelékhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A meggyes töltelékhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
171 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A tetejére
-
200g cukorfondant692 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A fondanthoz
Összesen
10895
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
14.6g porcukor56 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A tejszínes töltelékhez
-
12.1g növényi habtejszín30 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
A meggyes töltelékhez
-
8.5g meggybefőtt6 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
7.3g meggylé3 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
A tetejére
-
4.9g cukorfondant17 kcal
-
6.1g növényi habtejszín15 kcal
A fondanthoz
-
2.3g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
2.4g méz7 kcal
-
0.5g margarin3 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.5 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1364
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.9 g
Zsír
-
Összesen 403.8 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 1463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12219.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2433 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1090 mg
-
Foszfor 5116 mg
-
Nátrium 3238 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1699.6 g
-
Cukor 1199 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 625 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 787 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 1264 mg
-
Retinol - A vitamin: 773 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2089 micro
Összesen
10895
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
60 dkg porcukor
-
8 db tojás
-
20 ek víz
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag sütőpor
A tejszínes töltelékhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 ek porcukor
A meggyes töltelékhez
-
350 g meggybefőtt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dkg cukor
-
10 dkg étcsokoládé
A tetejére
-
250 ml növényi habtejszín
A fondanthoz
Elkészítés
A piskótához
- Legelőször a fondantot állítjuk össze, mivel annak állnia kell.
- Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
- A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással.
- A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
- Kis adagokban fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás.
- Mikor már majdnem kész, 5 részre osztjuk, és beletesszük az ételfestéket, és mindegyik darabot külön-külön gyúrjuk tovább. Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk.
- Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órára félretesszük.
- Másnap: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzá valóval együtt óvatosan, simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd 3 részre szeleteljük.
- A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
- Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet.
- A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljuk meggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a darabolt étcsokoládé fele, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük, és addig előkészítjük a fondantot.
- A fondantot újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
- Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. és formára vágjuk.
- Előveszük a tortát és ráterítjük a zöld fondantot, de csak óvatosan, mert könnyen szakad, majd pedig rárakjuk a kivágott formákat. Ha tigris kész, habkinyomóval kis kupacokat készítünk a torta tetejére és ezzel kész is a torta
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5181
- Feltöltés dátuma: 2012. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kislányom első születésnapjára csináltam, mivel imádja tigrist és nagyon tetszett neki. A család minden tagja megnyalta a tíz ujját miután megkóstolták, de a legnagyobb öröm az volt, mikor a kislányom kacagni kezdett, mikor meglátta tigrist.