r
Nosalty Logó

Csodálatos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csodálatos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 5986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1949 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 5986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 249 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Elkészítés

Barna tészta

  1. A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej forr, hozzáöntjük a tojásos pudingot, gyorsan kavarjuk, mert pillanatok alatt besűrűsödik. Amikor kész, beledolgozunk egy diónyi vajat, és lefedjük, hogy ne bőrözzön meg. Ha kihűlt a krém, hozzáadogatjuk a porcukorral és vaníliával habosra kavart vajat.
  2. A barna tésztához a tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet egyes fokozatra visszaállítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a 2 ek olajat. Szűrőbe tesszük a lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót, rászitáljuk a habos masszára, majd óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük és megsütjük. (15 perc 180 fok, tűpróba)
  3. A diós piskótához a 4 tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával keményre verjük, hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet és a jól lecsepegtetett meggyet. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint az előző piskótát oly módon, hogy a sütőpapírt hosszában félbe hajtjuk, majd ez egyik felét feltűrjük, hogy a tészta ne folyjon szét. (Vagyis csak fele akkora lapot sütünk, mint az előbbinél. (170 fokon 10-15 perc).
  4. A barna tésztát hosszában félbevágjuk (nem vízszintesen és nem keresztbe). A krémet kétfelé osztjuk (ha a tetejét is meg szeretnénk kenni, úgy 4 ek-nyit félreteszünk a krémből). Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a meggyes-diós lapot, rákenjük a maradék krémet, és rátesszük a másik barna lapot.
  5. Ha a tetejére is hagytunk krémet, rákenjük a tészta tetejére, és megszórhatjuk csokoládé forgáccsal. Háromszögű vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 836
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 162472
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos szelet
Csiki Piroska 230 recept

Bevonhatjuk csokimázzal, vagy a meggylével készült pudingöntettel. Mindhárom változatot kipróbáltam, a család kedvence a krémes bevonatú. Jó, ha szeletelés előtt 2-3 órát hűtőben áll.

Hozzávalók

Barna tészta

Diós piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...