r
Nosalty Logó

Csőben sült keltekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Csőben sült keltekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3968 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4174.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15872 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, majd 12 db szép levelet lefejtünk róla, a többit egészben hagyjuk. (Vagy az egészet egyben hagyjuk, utána viszont nehezebb lehet a puha leveleket sérülés nélkül levágni.)
  2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Nagy fazék enyhén ecetes, sós vízben a fokhagymával,köménymaggal és a burgonyakockákkal együtt (a leveleket és a megmaradt középső részt) megfőzzük.
  4. Közben a gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A sárgarépát lereszeljük, citromlevet csepegtetünk rá.
  5. A főtt sonkát ledaráljuk, vagy nagyon finomra vágjuk.
  6. A megfőtt kelleveleket alaposan leszárítjuk, kihűtjük (fontos, hogy ne legyen lucskos az étel). A kel közepét szintén apróra vágjuk, a krumplit áttörjük.
  7. Egy nagy tálban a gombát, sonkát, répát, káposztavagdalékot, tört krumplit összekeverjük annyitejföllel/ tejszínnel, hogy sűrű masszát kapjunk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  8. A leszárított kellevelekbe bőven teszünk a töltelékből, majd feltekerjük őket.
  9. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba sorakoztatjuk a tekercseket, a tetejüket és a közöket is tejföllel bőven megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben letakarva kb. 25 percig sütjük.
  11. Azután megszórjuk a reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9376
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Ajánló

Meleg előétel a hivatalos besorolása, de szerintem bőven elég tartalmas főfogásnak is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első szakácskönyv sorozatom  Lajos Mari "99..." szépen illusztrált könyveiből állt. Ebből tanultam főzni. :-) Az eredeti recept a káposztafejet egyben hagyja, a közepét kivágja, majd a leveleket megtöltve visszahajtogatja, szép rózsa alakra. Almaszeletekkel is megtűzdeli a közöket. (Nekem az úgy egyben túl "paccos", az alma pedig nem kívánkozik bele; próbáltam úgy is.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...