r
Nosalty Logó

Csirkezúzás becsinált leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkezúzás becsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 554 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3341 micro
  • β-karotin
    9073 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 554 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7194.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    8397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5712 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    680 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1936 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    20045 micro
  • β-karotin
    54436 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    6044 micro
Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket pucoljuk, daraboljuk, mossuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a zöldségeket, mindet (kivétel a burgonyát!), és felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket is. Feltesszük főni, és ezalatt elkészírjük a habarást is.
  3. A főzés először nagy lángon történjen, majd ha felforrt, kis lángon, fedővel a tetején, de nem teljesen, egy fakanállal kitámasztjuk, hogy lássuk, és érezzük is az illatát. Olykor megnézzük, megkóstoljuk, szükség szerint pótoljuk a fűszereket.A csirkezúzát mossuk, kisebb darabokra vágjuk, és beletesszük a levesbe. Aki kóstolja, és érzi, hogy nem puha, még főzze 10-15 perccel tovább, és kóstolja, szükség szerint ízesítse.Nekem kuktám nincs, azzal gyorsabb.
  4. Elkészítjük a habarást. Kis tálba beletesszük a lisztet, a vízet, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, azzal is simára keverjük. Ha kell még, pici víz mehet bele. Elkeverjük, és a sóval ízesítjük, kész is.
  5. Ekkor tesszük bele a negyedekre vágott burgonyát, amit főzünk kb. 12-15 percig, attól függ, milyen nagyok.
  6. Az utolsó percekben kerül bele a tészta, amivel csak pár percet fő (3-4 perc), és a lángot kicsire vesszük, behabarjuk a szitán átöntve a habarást, hogy ne legyen csomós. Keverjük meg, és ha újra felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
  7. Kiszedjük a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és tálba öntve a levest, tálalhatjuk is. Díszítésként pirospaprikát (csípős) és szárított petrezselyemzöldet tehetünk mellé illetve rá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26735
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Ajánló

Ezután a finom és laktató leves után, valamilyen halas, rizses, esetleg tésztás, szószos ételt tudok elképzelni, itt legalábbis nálunk ezek készültek:-). Azok után pedig finom bor, (aminek a vendég örült a legjoban :-).)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkezúzás becsinált leves
Éva-Anyóca 350 recept

Én teljes erővel várom már a tavaszt, és ezért kerültek elő a zöldségek, (frissből persze sokkal másabb az íze!), minél több, annál finomabb és ízletesebb, hogy még valami feldobja, és érdekessé tegye, így került bele a csirkezúza. Nagyon ízlett a családnak.:-) Mielőtt valaki kétségbeesne a mennyiség olvasásánál, ez a leves két napra készült, és még vendég is befutott, akit meg tudtam kínálni eme becsinált levessel. Mindenki tetszését elnyerte.:-) Ez a történetem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...