Csirkesaláta Kornél konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Saláta előkészítése
-
83g fejessaláta8 kcal
-
75g madársaláta16 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
54g zsemle147 kcal
Hús előkészítése
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
71 kcal
Salátaöntet elkészítése
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
3g tárkonyecet0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Tálalás
Összesen
1024
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Saláta előkészítése
-
165g fejessaláta16 kcal
-
150g madársaláta32 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
108g zsemle295 kcal
Hús előkészítése
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Salátaöntet elkészítése
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Tálalás
Összesen
2048
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Saláta előkészítése
-
13.3g fejessaláta1 kcal
-
12.1g madársaláta3 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
9.7g kápia paprika2 kcal
-
3.6g lilahagyma1 kcal
-
8.7g zsemle24 kcal
Hús előkészítése
-
24.2g csirkemellfilé29 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
Salátaöntet elkészítése
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
0.4g tárkonyecet0 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
Tálalás
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1376.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 411.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 1561 micro
-
β-karotin 6307 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1657 micro
Összesen
1024
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 153.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2753.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 822.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2110 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 522 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 3122 micro
-
β-karotin 12613 micro
-
β-crypt 489 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3313 micro
Összesen
2048
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 1017 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Saláta előkészítése
-
0.5 db fejessaláta
-
15 dkg madársaláta
-
10 dkg sárgarépa
-
1 közepes db kápia paprika
-
0.5 közepes db lilahagyma
-
2 db zsemle
Hús előkészítése
-
30 dkg csirkemellfilé
-
1 teáskanál csirke fűszersó
-
1 teáskanál mustár
-
2 ek napraforgó olaj
Salátaöntet elkészítése
-
1 db tojássárgája
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek tárkonyecet
-
1 teáskanál porcukor
-
só ízlés szerint
Tálalás
Elkészítés
Saláta előkészítése
- A zsemléket kockázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára. Ha kész, tegyük őket félre egy edénybe.
- A salátát tetszés szerint aprítsuk fel: tépkedhetjük a leveleit kézzel, felcsíkozhatjuk, kinek kedve szerint. Keverjük össze a madársalátával.
- A paprika csumáját eltávolítva először csíkozzuk, majd kockázzuk fel.
- A megtisztított sárgarépát vágjuk juliennes-re, majd kockázzuk fel.
- A lilahagymát vágjuk finomra.
- Egy nagy keverőtálban keverjük össze a hozzávalókat, beleértve a zsemlekockákat is.
Hús előkészítése
- A megtisztított csirkemelleket vágjuk félbe, hogy négy vékony szeletet kapjunk. Keverőtálba öntsünk kevés olajat, mustárt és a fűszersót, kicsit keverjük össze, majd a csirkeszeleteket alaposan forgassuk át benne, hogy mindenhova jusson. Hagyjuk a húst egy keveset pihenni (kb. 10-15 perc).
- Egy bordázott vasedényt (ennek hiányában serpenyőt) forrósítsunk fel zsíradék nélkül a tűzhelyen, majd süssük meg a hússzeleteket szép pirosra.
- Sütés után néhány percet hagyjuk a húst pihenni, majd rézsútosan szeleteljük fel.
Salátaöntet elkészítése
- Egy kisebb keverőtálba üssünk bele egy tojássárgát. Adjunk hozzá mustárt és porcukrot, majd habverővel, vagy robotgéppel keverjük össze. Közben vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, folyamatos keverés mellett.
- Amikor kész, adjunk hozzá tejszínt, tárkonyecetet, friss aprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, majd alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tálalás
- A salátakeveréket forgassuk össze az öntettel, majd halmozzuk tányérra.
- A felszeletelt húst helyezzük legyező, vagy tetszés szerinti formában a tetejére. Azonnal fogyaszthatjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 389
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 33295
- Feltöltés dátuma: 2013. december 08.
Ajánló
A salátaöntetet megbolondíthatjuk kevés reszelt parmezán sajttal is, úgy még különlegesebb ízt érhetünk el. A salátához is készíthetünk parmezánforgácsokat, jól harmonizál a grillezett csirkével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
Kornél
167 recept
Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett zöldségekkel pedig vegáknak is pompás fogás válhat belőle.