Csirkés zurbani
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A zurbanihoz
-
5g leveskocka17 kcal
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fahéj4 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
50g basmati rizs179 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
43g napraforgó olaj19 kcal
A csípős szószhoz
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
4g koriander1 kcal
A salátához
-
25g salátakeverék3 kcal
-
63g cékla18 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
43g citrom7 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A zurbanihoz
-
20g leveskocka67 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fahéj15 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
200g basmati rizs716 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
170g napraforgó olaj75 kcal
A csípős szószhoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
15g koriander3 kcal
A salátához
-
100g salátakeverék13 kcal
-
251g cékla72 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
170g citrom26 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A zurbanihoz
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
17.1g csirke alsócomb18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fahéj1 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0.8g mazsola2 kcal
-
1.7g földimogyoró10 kcal
-
6.8g basmati rizs24 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.5g koriander0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
17.1g burgonya10 kcal
-
5.8g napraforgó olaj3 kcal
A csípős szószhoz
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
0.5g koriander0 kcal
A salátához
-
3.4g salátakeverék0 kcal
-
8.6g cékla2 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
4.1g főtt tojás6 kcal
-
5.8g citrom1 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1681.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 426 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1342 micro
-
β-karotin 4206 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 794 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.8 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6725.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 3882 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1703.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1855 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1114 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 5367 micro
-
β-karotin 16822 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 10294 micro
-
Lut-zea 3175 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 352 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
A zurbanihoz
-
2 db leveskocka
-
4 db csirke alsócomb
-
4 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
3 db fahéj
-
garam masala ízlés szerint
-
1 marék mazsola
-
1 bögre basmati rizs
-
2 db sárgarépa
-
1 csepp ételfesték (hogy ha valaki szeretne kis színt adni a rizsnek, csak akkor szabad, amikor már kész a rizs)
-
0.5 csokor koriander
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 db vöröshagyma
-
50 dkg burgonya
-
2 dl napraforgó olaj
A csípős szószhoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db chili
-
2 db paradicsom
-
0.5 csokor koriander
A salátához
-
10 dkg salátakeverék
-
1 db cékla
-
2 db paradicsom
-
2 db főtt tojás
-
1 db citrom
Elkészítés
A zurbanihoz
- Egy nagy lábasba 1 liter vizet öntünk, beledobjuk a leveskockákat, felforraljuk, majd mehetnek bele a csirkecombok is.
- Hozzáadjuk a babérleveleket, a sót, a fahéjrudakat, a garam massalát, és puhára főzzük a combokat.
- Ha a combok puhák, kivesszük az alapléből és félretesszük. Az alaplébe szórjuk a mazsolát, mogyorót, fél csokor koriandert, a lereszelt répát, majd a rizst, és puhára főzzük.
- A vöröshagymát karikákra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Forró olajban egymás után megsütjük őket.
- Ha a rizs megfőtt, leszűrjük, kevés ételfestékkel színezzük, és a combokkal, sült hagymával-burgonyával, a csípős szósszal és a salátával tálaljuk.
- A csípős szószhoz egy aprítógépbe dobjuk a chiliket, a felkockázott paradicsomot, a koriander felét, a fokhagymát, majd sózzuk, és belefacsarjuk fél citrom levét. Fél deciliter vízzel felöntjük, majd ledaráljuk.
A csípős szószhoz
- A céklát forró sós vízben puhára főzzük, majd ugyanabban a vízben két tojást keményre főzünk.
- Egy tálba szórjuk a salátakeveréket, a főtt, majd felkarikázott céklát-tojást, néhány szem felkarikázott paradicsomot és citromot, és készen is vagyunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5825
- Feltöltés dátuma: 2019. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A Magyarországra jöttem című sorozatunk következő vendéglátója a 20 éves szomáliai egyetemista és modell, Kafiya Said Mahdi, aki mindössze 15 évesen menekült Magyarországra. Kafiya a dél-szomáliai Qoryoley-ben nőtt fel az édesanyjával, a mostohaapjával és hat testvérével. A háború mindig jelen volt az életükben. Vér szerinti apja férjhez akarta adni, amikor 14 éves lett, de Kafiya arról álmodott, hogy kitör a nőkre kényszerített elnyomott szerepből, és továbbtanul. Mindezt országa szigorú törvényei és kultúrája miatt nem tudta volna megtenni, így szökésével számtalan nehézséget kellett leküzdenie. Menekültként érkezett Magyarországra, és a sikerhez vezető út apró és fájdalmas lépésekkel indult egy fóti gyermekotthonban. Mostanra sikeres fotó- és kifutómodell lett, történetéről szólt a 2018-ban készült Könnyű leckék című dokumentumfilm, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt. Kafiyával egy zurbanit készítettünk, ami eredetileg Jemenből érkezett Szomáliába (Jemen állam Délnyugat-Ázsiában, az Arab-félsziget délnyugati peremén fekszik. Az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb országa – szerk.) zurbian néven, de gyakran készítik el ünnepnapokon vagy vendégeknek. Marhahússal szokták főzni, mivel ez úgy nagyon sok idő lenne, ezért most csirkéből készítette.