r
Nosalty Logó

Csirkés zurbani

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Csirkés zurbani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 2567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1342 micro
  • β-karotin
    4206 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    3882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1114 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    5367 micro
  • β-karotin
    16822 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 2567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Elkészítés

A zurbanihoz

  1. Egy nagy lábasba 1 liter vizet öntünk, beledobjuk a leveskockákat, felforraljuk, majd mehetnek bele a csirkecombok is.
  2. Hozzáadjuk a babérleveleket, a sót, a fahéjrudakat, a garam massalát, és puhára főzzük a combokat.
  3. Ha a combok puhák, kivesszük az alapléből és félretesszük. Az alaplébe szórjuk a mazsolát, mogyorót, fél csokor koriandert, a lereszelt répát, majd a rizst, és puhára főzzük.
  4. A vöröshagymát karikákra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Forró olajban egymás után megsütjük őket.
  5. Ha a rizs megfőtt, leszűrjük, kevés ételfestékkel színezzük, és a combokkal, sült hagymával-burgonyával, a csípős szósszal és a salátával tálaljuk.
  6. A csípős szószhoz egy aprítógépbe dobjuk a chiliket, a felkockázott paradicsomot, a koriander felét, a fokhagymát, majd sózzuk, és belefacsarjuk fél citrom levét. Fél deciliter vízzel felöntjük, majd ledaráljuk.

A csípős szószhoz

  1. A céklát forró sós vízben puhára főzzük, majd ugyanabban a vízben két tojást keményre főzünk.
  2. Egy tálba szórjuk a salátakeveréket, a főtt, majd felkarikázott céklát-tojást, néhány szem felkarikázott paradicsomot és citromot, és készen is vagyunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5825
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Magyarországra jöttem című sorozatunk következő vendéglátója a 20 éves szomáliai egyetemista és modell, Kafiya Said Mahdi, aki mindössze 15 évesen menekült Magyarországra. Kafiya a dél-szomáliai Qoryoley-ben nőtt fel az édesanyjával, a mostohaapjával és hat testvérével. A háború mindig jelen volt az életükben. Vér szerinti apja férjhez akarta adni, amikor 14 éves lett, de Kafiya arról álmodott, hogy kitör a nőkre kényszerített elnyomott szerepből, és továbbtanul. Mindezt országa szigorú törvényei és kultúrája miatt nem tudta volna megtenni, így szökésével számtalan nehézséget kellett leküzdenie. Menekültként érkezett Magyarországra, és a sikerhez vezető út apró és fájdalmas lépésekkel indult egy fóti gyermekotthonban. Mostanra sikeres fotó- és kifutómodell lett, történetéről szólt a 2018-ban készült Könnyű leckék című dokumentumfilm, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt. Kafiyával egy zurbanit készítettünk, ami eredetileg Jemenből érkezett Szomáliába (Jemen állam Délnyugat-Ázsiában, az Arab-félsziget délnyugati peremén fekszik. Az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb országa – szerk.) zurbian néven, de gyakran készítik el ünnepnapokon vagy vendégeknek. Marhahússal szokták főzni, mivel ez úgy nagyon sok idő lenne, ezért most csirkéből készítette.

Hozzávalók

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...