Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemájhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
63g kelkáposzta14 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
44g édeskömény10 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
71g gombakonzerv23 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
135g fehérrépa86 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A körethez
-
188g hosszúmetélt696 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
1408
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemájhoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
90g karalábé18 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
175g édeskömény39 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
284g gombakonzerv91 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
540g fehérrépa344 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g só0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A körethez
-
750g hosszúmetélt2783 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
5621
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemájhoz
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g karalábé0 kcal
-
3.4g kelkáposzta1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
2.4g édeskömény1 kcal
-
2g zöldbab1 kcal
-
2.7g zöldborsó2 kcal
-
3.9g gombakonzerv1 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
7.3g fehérrépa5 kcal
-
6.8g csirkemáj8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.4g zöldpaprika0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
3.4g habtejszín10 kcal
A körethez
-
10.2g hosszúmetélt38 kcal
-
40.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
77
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3230.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 1353 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1438.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5564 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1427 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 4284 micro
-
α-karotin 5003 micro
-
β-karotin 12861 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 51 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
1408
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.1 g
Zsír
-
Összesen 159.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2003 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12920.4 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 812 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 1000 mg
-
Foszfor 4339 mg
-
Nátrium 5410 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 825.8 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 105 mg
VÍZ
-
Összesen 5752.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 22258 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 520 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 637 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5710 micro
-
Kolin: 1333 mg
-
Retinol - A vitamin: 17135 micro
-
α-karotin 20010 micro
-
β-karotin 51444 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 206 micro
-
Lut-zea 8944 micro
Összesen
5621
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 272 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
A csirkemájhoz
-
4 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 kávéskanál só
-
1 kk curry por
-
0.5 kk cayenne paprika
A körethez
-
750 g hosszúmetélt
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkemájhoz
- Lábasba az olajon megpároljuk sóval a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Beletesszük az összes mosott, megpucolt, feldarabolt, zöldséget.
- Beletesszük a fűszereket, és főzzük kb. 20 percet, majd ekkor tesszük bele a csirkemájat, amit kisebbekre vágtunk.
- Kóstoljunk, és ha kell, még ízesítsük. Még kb. 15 percet főzzük, a májat nézzük, hogy megfőtt-e. Ha igen, kiveszük belőle a zöldpaprikát.
- Beleöntjük a habtejszínt, összeforraljuk, és készen van, tálalhatjjuk.
- Feltesszük forrni a vizet a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a májas szósszal.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5534
- Feltöltés dátuma: 2011. május 11.
Ajánló
Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A csirkemájjal társítottam a zöldségeket, de itt már más fajtát is tudtam beletenni, mint a csirkezúzánál, pl. az édesköményt, gombát, és sok más fűszert is. Ez a variáció is nagyon jól sikerült.