r
Nosalty Logó

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 5621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3230.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4284 micro
  • α-karotin
    5003 micro
  • β-karotin
    12861 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12920.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    812 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    5410 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    5752.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    22258 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5710 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17135 micro
  • α-karotin
    20010 micro
  • β-karotin
    51444 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    8944 micro
Összesen 5621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. Lábasba az olajon megpároljuk sóval a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Beletesszük az összes mosott, megpucolt, feldarabolt, zöldséget.
  3. Beletesszük a fűszereket, és főzzük kb. 20 percet, majd ekkor tesszük bele a csirkemájat, amit kisebbekre vágtunk.
  4. Kóstoljunk, és ha kell, még ízesítsük. Még kb. 15 percet főzzük, a májat nézzük, hogy megfőtt-e. Ha igen, kiveszük belőle a zöldpaprikát.
  5. Beleöntjük a habtejszínt, összeforraljuk, és készen van, tálalhatjjuk.
  6. Feltesszük forrni a vizet a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a májas szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5539
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Ajánló

Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkemájjal társítottam a zöldségeket, de itt már más fajtát is tudtam beletenni, mint a csirkezúzánál, pl. az édesköményt, gombát, és sok más fűszert is. Ez a variáció is nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...