r
Nosalty Logó

Csirke tikka masala 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirke tikka masala 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

1139
Kalória
67.3g
Fehérje
100.8g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
464.6g
Víz
192.3g
Koleszterin
8.8g
Rost
8.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 4553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6148.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    851 mg
  • Foszfor
    3449 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1858.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 4553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, míg aranybarna és puha nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a pasztátés a csirkecsíkokat, és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük bele akókusztejet, paradicsomkonzervet, majd az üres konzervdobozba töltsünk vizet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  3. Mikor a hús puhára főtt, akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg, kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel és néhány citromgerezddel.
  4. Köretként fokhagymás-szerecsendiós rizst készíthetünk. Az olajon és vajon megpirítjuk a fokhagymát a szerecsendióval és a fahéjjal. Összekeverjük a főtt rizzsel, és ízesítjük sóval, borssal, frissen facsart citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A választott étel két okból is különös. Az egyik, hogy a mai napig rejtély övezi a pontos receptet, a másik, hogy ez ma Nagy-Britannia kedvenc étele. Az indiaiak szerint az angolok egészen mást értenek a Csirke tikka masalán, szerintük ez inkább britt étel. Bárhogy is legyen, az ázsiai behatás egyértelmű, és nyugodtan elhihetitek hogy a magyar gyomor odalesz a gyönyörűségtől. :) (Jamie Oliver-receptje alapján)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!