r
Nosalty Logó

Csípős zöldséges bolognai csőben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csípős zöldséges bolognai csőben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

648
Kalória
31.9g
Fehérje
62.6g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
201.4g
Víz
90g
Koleszterin
5g
Rost
12.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 3876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5775 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 648 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10461.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    2448 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    4651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    1685 micro
  • β-karotin
    5649 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    34649 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 3876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1418 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A paradicsomokat a tetejükön bevagdossuk, és forró vízbe tesszük pár percre, majd lehúzzuk a bőrüket. Húsukat apróra vágjuk, és levével együtt félretesszük.
  2. A hagymákat és a fokhagymákat apróra vágjuk, a répát lereszeljük. A gombát lecsöpögtetjük.
  3. Egy lábasban kevés libazsírt hevítünk, erre rakjuk a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a reszelt répát, tovább pároljuk.
  4. A hagymához hozzáadjuk a gombát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd a húst készre pároljuk.
  5. A meghámozott paradicsomokat hozzáadjuk a húshoz, kevés cukrot hintünk rá, hogy elvegye annak savasságát. Hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint ketchupot és Erős Pistát. Készre főzzük a szószt.
  6. Bő, olajos, sós vízben az egész spagettiket félkeményre főzzük. Leöntjük róla a főzőlevet, de egy keveset hagyunk rajta, hogy ne száradjon ki a tészta sülés közben. Összekeverjük a tésztát a szósszal és a kukoricával.
  7. Híg besamelt készítünk. Az olajból és lisztből rántást készítünk, amit apránként felöntünk a tejjel. Végül sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót szórunk bele. (A mennyiségek változhatnak; nagyban függ a tej és a liszt minőségétől.)
  8. A sütőtálat kivajazzuk, beletesszük a tésztát, elegyengetjük, és egyenletesen ráöntjük a besamelt. Sajtot szelünk rá, kevés bazsalikommal megszórjuk, és ízlés szerint ketchupot nyomhatunk rá.
  9. Sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 24x24

Tinédzserkori első szárnypróbálgatásaim egyike ez az étel. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

iCarly spagetti tacója

Akinek van gyermeke vagy unokája, aki nézi az iCarlyt a Nickelodeonon, annak biztosan ismerős lehet ez a furcsa taco. A sztori szerint Carly Shay egy Seattle-i lány, aki a bátyjával, Spencerrel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!