r
Nosalty Logó

Csicseriborsós-babos paradicsomszósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csicseriborsós-babos paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2818 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 14092 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 253 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5265.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2244 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6588 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2818 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    777.1 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26326.6 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    732 mg
  • Kálcium
    6199 mg
  • Vas
    195 mg
  • Magnézium
    3726 mg
  • Foszfor
    10848 mg
  • Nátrium
    4458 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    54 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1959.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    359 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11222 micro
  • Kolin:
    2013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 14092 kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    594 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a felcsíkozott bacont, kicsit pirítjuk.
  2. Beletesszük a csicseriborsót, a kétféle konzerv babot, a fűszereket, a paradicsomszószt, és az egészet kis lángon, fedő alatt főzzük 30-35 percig.
  3. Ekkor tegyük bele a felkockázott pulykamell sonkát, főzzük még 6-8 percig, beletesszük a cukrot, a tejszínt, összeforraljuk. Ha megfőtt és ízre is finom, a legvégén beletesszük a vajat, egyet rottyan és kész. Forrón tartjuk.
  4. Lobogó sós, kicsit olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  5. Tálaljuk a babos-csicseris paradicsomszószt a tésztával, tálaláskor mozzarellával és a reszelt sajttal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2835
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Kínáljunk utána finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálaláskor kínáljunk mozzarellát és reszelt sajtot hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsós-babos paradicsomszósz
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors szószos tésztát szerettem volna készíteni. Finom lett, a családnak ízlett, elfogyott.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...