Csavart őszibaracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flora1205
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
krém
-
64g őszibarack24 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
8g víz0 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
55 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g vörösáfonya4 kcal
díszítés
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g marcipán39 kcal
Összesen
574
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
krém
-
762g őszibarack285 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
díszítés
-
300g habtejszín876 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
6894
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
9.8g tojás12 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
krém
-
22.5g őszibarack8 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
14.8g tehéntúró22 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
20 kcal
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
3g vörösáfonya1 kcal
díszítés
-
8.9g habtejszín26 kcal
-
3g marcipán14 kcal
Összesen
204
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
574
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.6 g
Zsír
-
Összesen 429.7 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2079 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7674.9 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1298 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2599 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.9 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2057.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3096 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 445 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1092 mg
-
Retinol - A vitamin: 2931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1763 micro
-
β-crypt 519 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2244 micro
Összesen
6894
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
tészta
krém
-
6 közepes db őszibarack
-
4 db lapzselatin
-
1 dl víz
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
100 g kókuszreszelék
-
6 dl habtejszín
-
10 dkg vörösáfonya
díszítés
-
3 dl habtejszín
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
tészta
- A tojások fehérjét verjük fel 6 ek hideg vízzel, 2 csipet sóval. Közben szórjunk bele 120 g cukrot. Dolgozzuk bele a tojássárgájákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet.
- A tésztából süssünk két lapot, 200 fokon kb. 8-10 percig.
- Borítsuk a piskótát egy nedves, cukorral megszórt konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
- A barackokat kockázzuk fel. A zselatinlapokat áztassuk vízbe. A túrót keverjük össze a többi cukorral és a citrom lereszelt héjával. Vegyítsünk a megolvasztott zselatinba 2 ek túrókrémet, majd adjuk a többihez.
- Végül forgassuk bele a kókuszreszeléket, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
- Keverjünk a dermedő krémhez 600 ml felvert tejszínt, simítsuk a piskótára, és egy kevés kivételével szórjuk rá a gyümölcsöket. Vágjuk fel a tésztákat 8 db egyenlő csíkra.
- Az elsőt tekerjük fel a megkent oldalával befelé, majd nyomkodjuk köré a többi csíkot.
- Kapcsoljunk a tekercs köré karimát, és rakjuk a tűtőbe 4 órára. Tejszínhabbal kenjük be a tortát, és tetszés szerint díszítsük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 892
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Flora1205
15 recept
Igazán látványos torta szeletelésnél!