r
Nosalty Logó

Csábos datolyatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Csábos datolyatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 5645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha a datolya nem magozott, kimagozzuk. Apró darabokra vágjuk. Meglocsoljuk az Amarettoval és rózsavízzel, megszórjuk a dió felével, jól összekeverjük, majd ebben hagyjuk állni felhasználásig.
  2. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24-es átmérőjű tortaformát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Két almát meghámozunk, és cikkekre, majd kisebb darabokra vágjuk.
  5. Felolvasztjuk a vajat, hagyjuk kicsit hűlni. Majd üssük bele a 3 tojást, jól dolgozzuk össze.
  6. Egy másik tálban keverjük el a liszetet, a fűszereket, a cukrot, a sütőport, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát és a datolyát a lévelegyütt.Ezt forgassuk össze. Egy igen száraz, poros keveréket kapunk.
  7. Ehhez öntsük hozzá a vajas tojást, és egy fakanállal addig forgassuk össze, amíg össze nem keveredik a liszttel. A massza igen kemény és tömör lesz, nem folyós egyáltalán.
  8. Ezt kanalazzuk bele a tortaformába és nyomkodjuk simára a tetejét. A harmadik almát héjastól szeleteljük rá. A szeletek legyenek szép vékoynak, így majd sütéskor elegánsan felpöndörödik, felhullámosodik a szélük. Ezt szórjuk meg a dió másik felével.
  9. Süssük 50-60 percen át. Tűpróba!
  10. Közben készítsük el a mázat. A hozzávalókat egyszerűenmelegítsük össze egy kis lábasban és a sütés utolsó 5-10 percében kanállal kenjük a süti tetejére.
  11. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni és ezután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-es tortaforma
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5653
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnap volt. Megint sütni kellett. Az ünnepelt azonban előrehozta váratlanul az összejövetelt és nem volt már időm az eredetileg betervezett epertortát megcsinálni. Kerítenem kellett valamit, amit az otthon lévő dolgokból összedobhatok. Már megint... Elővettem az összes szakácskönyvemet és kétségbeesetten próbáltam találni valamit, amihez nem kell semmi speckó, vagy ha kell is, az véletlenül van otthon. Ìgy esett a válsztásom egy BBC-s sütire, amit az egyik német kiadásban találtam. Eredetileg almával készült csak, fűszerek nélkül, de az nagyon uncsinak hangzott. Ès mivel találtam még otthon datolyát, ezért lassan körvonalazódni kezdett az ötlet. A vége: ízorgia.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...