Conchiglioni al forno
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
4 kcal
-
75g darált marhahús107 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
6 kcal
Parmezános besamel
-
25g vaj179 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g só0 kcal
Összeállítás
-
125g kagylótészta464 kcal
Összesen
1205
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
300g darált marhahús426 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
24 kcal
Parmezános besamel
-
100g vaj717 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
Összeállítás
-
500g kagylótészta1855 kcal
Összesen
4815
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
3.7g fehér hagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
12.4g darált marhahús18 kcal
-
10.4g vörösbor9 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10.4g ricotta16 kcal
-
1 kcal
Parmezános besamel
-
4.1g vaj30 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összeállítás
-
20.7g kagylótészta77 kcal
Összesen
202
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2632.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 1013 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 248.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1205
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.5 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10530.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 472 mg
-
Kálcium 2542 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 512 mg
-
Foszfor 2890 mg
-
Nátrium 4054 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 992.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1236 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1302 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 1165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 858 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
4815
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 576 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
202
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A töltelékhez
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db fehér hagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
300 g darált marhahús
-
250 ml vörösbor
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint kakukkfű
-
250 g ricotta
Parmezános besamel
-
100 g vaj
-
50 g finomliszt
-
500 ml tej
-
100 g parmezán sajt
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
1 ízlés szerint só
Összeállítás
Elkészítés
A töltelékhez
- Futtassuk meg forró serpenyőben egy kevés olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellert. Amikor üvegesre pirult adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg, majd pirítsuk le szép barnára.
- Amikor már tele van csodás pörzsanyagokkal a serpenyő alja, öntsük fel vörösborral, kavarjuk át alaposan, majd redukáljuk vissza. Ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, ízesítsük kakukkfűvel, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük egy órán át.
- Miután kihűlt a ragu forgassuk át a ricottával.
Parmezános besamel
- Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk el csomómentesre. Takarék lángon futassuk meg a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, és folyamatos kavargatás közben forraljuk ki a besamelt.
- Végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt, és fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval.
Összeállítás
- A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben főzzük elő 6-7 perc alatt, amíg kellően megpuhul.
- Szedjük ki a tésztát, enyhén olajozzuk meg, hogy ne tapadjanak össze, és hagyjuk kihűlni.
- Töltsük meg egy evőkanál segítségével a tésztákat.
- A tepsit kenjük ki besamellel, helyezzük rá a töltött tésztákat, majd foltokban díszítsük meg besamellel és szórjuk meg parmezánnal.
- Helyezzük be a 200°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percet légkeverésen, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1936
- Feltöltés dátuma: 2022. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A töltött kagylótészta Dél-Olaszország „tengeri" gyümölcse, ami sülve-főve és jól megtöltve díszes társasága lehet a családi ebédnek.