r
Nosalty Logó

Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8065.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    6266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3734 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 2546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a pár evőkanálnyi vízzel elkevert keményítővel és 1 ek. szójaszósszal legalább 30 percre bepácoljuk.
  2. A chilit, zöldhagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A szárított kínai gombát meleg vízbe áztatjuk legalább 20 percig, majd feldaraboljuk. A sárgarépát és a hegyes erős paprikát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az erjesztett fekete babot 3 ek. rizsborba áztatjuk.
  3. A bepácolt csirkehúst jól felhevített, bő olajban (mogyoróolajban) hirtelen megsütjük, majd félretesszük.
  4. Ezután a wokban pár ek. olajon óvatosan megpirítjuk a zöldhagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit. Ezután hozzáadjuk a bambuszrügyet, a felcsíkozott sárgarépát és hegyes erős paprikát, és max. 1-2 percig pirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
  5. Visszatesszük a wokba a csirkehúst, átkeverjük a zöldségekkel, majd 2-3 ek. szójaszósszal, chiliszósszal, rizsecettel, cukorral ízesítjük, és átpirítjuk az ételt. Mikor elkészült, pár csepp (kevés!) szezámolajjal meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1437
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Ajánló

Ajánlott köret: jázminrizs. A köret elkészítése: a jázminrizs az egyik legfinomabb, hosszú szemű fajta, jobb boltokban, ázsiai üzletekben kapható, elsősorban Thaiföldről importálják. Önmagában is nagyon aromás, jó illatú. Főzés előtt a rizst szűrőben alaposan meg kell mosni (míg a lecsurgó víz teljesen tiszta lesz), hogy a szemek felszínén levő keményítőt teljesen eltávolítsuk, ellenkező esetben nagyon ragacsos lesz. Mosás után fazékba tesszük, és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Pirítani, sózni, olajat hozzá tenni, főzés közben kavarni nem kell! Felforraljuk, majd nagyon kis lángon, lefedve (az edény tetejét konyharuhával akár le is lehet kötni) 20 percig pároljuk, majd levesszük a lángról. Fontos, hogy ezután legalább 20 percig még ne távolítsuk el a fazék fedelét, mert ekkor még tovább párolódik, ill. tálalásig meleg marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mottó: Minél többet eszel, annál kevésbé ízletes az étel; minél kevesebbet eszel, annál ízletesebb (kínai közmondás). Ez a fűszeres étel csirkehúsból készül, emellett sok zöldséget tartalmaz, így nem utolsósorban egészséges is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...