Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
6g víz0 kcal
-
29 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
8g fafülgomba2 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
3 kcal
-
14g feketebabszósz22 kcal
-
8 kcal
-
43g mogyoróolaj376 kcal
-
50g bambuszrügy10 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
24g víz0 kcal
-
114 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
0g chili0 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
30g fafülgomba7 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
12 kcal
-
57g feketebabszósz88 kcal
-
24g kínai rizsbor32 kcal
-
170g mogyoróolaj1503 kcal
-
200g bambuszrügy38 kcal
-
10g rizsecet2 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
10g chiliszósz2 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
35.8g csirkemellfilé43 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
2.1g kukoricakeményítő8 kcal
-
2.9g szójaszósz2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13.2g zöldhagyma3 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2.1g fafülgomba1 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
3.9g hegyes erős paprika1 kcal
-
4.1g feketebabszósz6 kcal
-
1.7g kínai rizsbor2 kcal
-
12.2g mogyoróolaj108 kcal
-
14.3g bambuszrügy3 kcal
-
0.7g rizsecet0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0.3g szezámolaj3 kcal
-
0.7g chiliszósz0 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 1566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 314 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 191.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8065.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1267 mg
-
Nátrium 6266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 855.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1257 micro
-
β-karotin 3734 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1383 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
-
3 evőkanál víz
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 közepes db zöldhagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 kis db sárgarépa
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
3 ek kínai rizsbor
-
2 dl mogyoróolaj
-
20 dkg bambuszrügy
-
2 ek rizsecet
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 teáskanál szezámolaj
-
2 teáskanál chiliszósz
Elkészítés
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a pár evőkanálnyi vízzel elkevert keményítővel és 1 ek. szójaszósszal legalább 30 percre bepácoljuk.
- A chilit, zöldhagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A szárított kínai gombát meleg vízbe áztatjuk legalább 20 percig, majd feldaraboljuk. A sárgarépát és a hegyes erős paprikát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az erjesztett fekete babot 3 ek. rizsborba áztatjuk.
- A bepácolt csirkehúst jól felhevített, bő olajban (mogyoróolajban) hirtelen megsütjük, majd félretesszük.
- Ezután a wokban pár ek. olajon óvatosan megpirítjuk a zöldhagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit. Ezután hozzáadjuk a bambuszrügyet, a felcsíkozott sárgarépát és hegyes erős paprikát, és max. 1-2 percig pirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
- Visszatesszük a wokba a csirkehúst, átkeverjük a zöldségekkel, majd 2-3 ek. szójaszósszal, chiliszósszal, rizsecettel, cukorral ízesítjük, és átpirítjuk az ételt. Mikor elkészült, pár csepp (kevés!) szezámolajjal meglocsoljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1437
- Feltöltés dátuma: 2014. május 03.
Ajánló
Ajánlott köret: jázminrizs. A köret elkészítése: a jázminrizs az egyik legfinomabb, hosszú szemű fajta, jobb boltokban, ázsiai üzletekben kapható, elsősorban Thaiföldről importálják. Önmagában is nagyon aromás, jó illatú. Főzés előtt a rizst szűrőben alaposan meg kell mosni (míg a lecsurgó víz teljesen tiszta lesz), hogy a szemek felszínén levő keményítőt teljesen eltávolítsuk, ellenkező esetben nagyon ragacsos lesz. Mosás után fazékba tesszük, és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Pirítani, sózni, olajat hozzá tenni, főzés közben kavarni nem kell! Felforraljuk, majd nagyon kis lángon, lefedve (az edény tetejét konyharuhával akár le is lehet kötni) 20 percig pároljuk, majd levesszük a lángról. Fontos, hogy ezután legalább 20 percig még ne távolítsuk el a fazék fedelét, mert ekkor még tovább párolódik, ill. tálalásig meleg marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mottó: Minél többet eszel, annál kevésbé ízletes az étel; minél kevesebbet eszel, annál ízletesebb (kínai közmondás). Ez a fűszeres étel csirkehúsból készül, emellett sok zöldséget tartalmaz, így nem utolsósorban egészséges is.