r
Nosalty Logó

Chilis babos-szalámis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Chilis babos-szalámis pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 1658 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 6634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 1658 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    3689 mg
  • Nátrium
    5377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2110 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    2704 micro
Összesen 6634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2523 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük. Beleöntjük a lisztbe az olívaolajat, beleszórjuk a sót (kb. 2-3 csapott ek), cukrot (kb. 1 ek). Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros vízben. Amikor felfutott, ezt is hozzáöntjük a liszthez. Öszegyúrjuk tészta állagúra, majd kb. 50-60 percet meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Ugyanígy a fokhagymákat is. Együtt kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd fűszerezzük. Először sóval, cukorral, majd jöhet a fekete bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint.
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Olajozott tepsibe vagy pizzaformába belefektetjük. A tésztát, amíg nincs rajta feltét, megszórjuk füstölt reszelt sajttal (így még finomabb, hogy ráolvad a tésztára), majd ráöntjük a paradicsomszószt is. Jöhet a chilis bab, a kukorica, majd ismét a reszelt sajt vegyesen (trappista-füstölt). A tetejére szórtan elhelyezzük a szalámikat. (Ha valaki szeretné, sonkát is vághat rá csíkokban, de nekem most nem volt itthon.)
  4. A tetejére szórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7165
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom pizza, hatalmas sikert arattam vele itthon!:)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...