r
Nosalty Logó

Calzone Nicki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Calzone Nicki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11133 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    3567 mg
  • Nátrium
    5228 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    18094 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 3285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1117 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl meleg vízben elkeverjük a mézet, és hozzászórjuk az élesztőt, elkeverjük. A liszteket a sóval összekeverjük, majd az élesztős vizet is, és összegyúrjuk a tésztát, dagasztjuk egy kis ideig, majd hozzáadjuk az olajat is, amit jól beledolgozzuk. Fényes sima tésztát kell kapnunk. Maradhat a tészta abban az edényben is, amiben kevertük, csak a tetejét fedjük le fóliával, és a hűtőben keledezhet :) 5 óra hosszat.
  2. A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia! Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
  3. A tésztát 4 nagyobb, vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk.
  4. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8489
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pizzát minden formában szereti a család, ez a töltött változat is kedvenc.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...