r
Nosalty Logó

Burgonyafőzelék sült pácolt oldalassal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csöpp
Burgonyafőzelék sült pácolt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A főzelékhez

Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A főzelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a csontok mentén feldaraboljuk.
  2. Az étolajat apróra vágott petrezselyemmel, rozmaringgal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával összekeverünk, majd beleforgatjuk az oldalast. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A húst tűzálló tálra helyezzük, és egy kevés vizet aláöntve, fólia alatt sütjük kb. 45percig.
  4. Levesszük a fóliát, az oldalast mézzel megkenjük, majd a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg szép piros lesz.
  5. A burgonyát felkockázzuk, és az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt sós vízben puhára főzzük.
  6. A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, majd lassan adagolva, folyamatos keverés mellett a burgonya főzőlevével hígítjuk, amíg a kellő állagot elérjük. Ekkor beletesszük a burgonyát is.
  7. Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük pár csepp ecettel, egy kevés cukorral, és pár percig még főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7681
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szeretnénk pecsenyezsírt is, akkor olvasztott zsírral készítsük olaj helyett. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe, friss kenyérrel és zöldpaprikával nagyon finom vacsora.

Hozzávalók

A húshoz

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...