Burgonyafőzelék sült pácolt oldalassal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g méz10 kcal
A főzelékhez
-
250g burgonya144 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Összesen
1009
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
13g méz38 kcal
A főzelékhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
4032
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
40g sertésoldalas78 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0.5g méz2 kcal
A főzelékhez
-
40g burgonya23 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
Összesen
162
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 321.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1009
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.8 g
Zsír
-
Összesen 303.7 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3327.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1653 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1284.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 652 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
4032
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertésoldalas
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 ek méz
A főzelékhez
-
1 kg burgonya
-
2 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 dl tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 teáskanál ecet
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
A húshoz
- A húst a csontok mentén feldaraboljuk.
- Az étolajat apróra vágott petrezselyemmel, rozmaringgal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával összekeverünk, majd beleforgatjuk az oldalast. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A húst tűzálló tálra helyezzük, és egy kevés vizet aláöntve, fólia alatt sütjük kb. 45percig.
- Levesszük a fóliát, az oldalast mézzel megkenjük, majd a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg szép piros lesz.
- A burgonyát felkockázzuk, és az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt sós vízben puhára főzzük.
- A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, majd lassan adagolva, folyamatos keverés mellett a burgonya főzőlevével hígítjuk, amíg a kellő állagot elérjük. Ekkor beletesszük a burgonyát is.
- Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük pár csepp ecettel, egy kevés cukorral, és pár percig még főzzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7681
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Csöpp
55 recept
Ha szeretnénk pecsenyezsírt is, akkor olvasztott zsírral készítsük olaj helyett. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe, friss kenyérrel és zöldpaprikával nagyon finom vacsora.