r
Nosalty Logó

Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

1882
Kalória
28.3g
Fehérje
194.6g
Szénhidrátok
112.6g
Zsír
121.7g
Víz
227g
Koleszterin
10.1g
Rost
135.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    450.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A brownie tortához

  1. Brownie-alap készítése:
  2. Először a csokit apróra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és olajjal szintén habosra keverjük.
  4. A megolvadt csokit vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárga keverékbe, majd belekeverjük a fehérjehabot, a lisztet és a sütőport. Egy kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és 35 percig sütjük a tésztát szárazabbra, tűpróbát végzünk.
  5. A tésztát kiborítjuk, lehúzzuk a zsírpapírt, elfelezzük, és az alsó részt óvatosan visszatesszük a kapcsos formába.
  6. Krém készítése:
  7. A 2 narancs levét a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel meg egy kicsi tejjel simára keverjük egy kisebb tálban. A többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
  8. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyunk).
  9. Erre a rétegre rákanalazzuk a maradék mascarponés krémet, és a brownie tetejével befedjük. Mehet a hűtőbe pár órát dermedni.
  10. Végül elkészítjük a csokimázat egy edényben, és a torta tetejére csurgatjuk. A széleit darált mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük, a tetejére pár csík kandírozott narancshéjat rakunk.
  11. Kandírozott narancshéj készítése:
  12. 2 db narancs héját alaposan megmossuk, és késsel lefejtjük. 2 mm-es csíkokra szeleteljük, és 1 dl vízben oldott 15 dkg cukorszirupban fedő alatt, lassú tűznél 1órát pároljuk, főzzük.
  13. Majd leszűrjük, papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és kristálycukorban bőven megforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Szerettem volna a finom brownie-nál is finomabb sütit csinálni, ez sikerült is.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!