Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vagdalt masszához
-
163g darált sertéshús296 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Vagdalt rudak kenéséhez
-
7g tojás9 kcal
Tepsi olajozáshoz
-
27 kcal
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vagdalt masszához
-
1300g darált sertéshús2366 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
11 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Vagdalt rudak kenéséhez
-
55g tojás69 kcal
Tepsi olajozáshoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3696
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Vagdalt masszához
-
51g darált sertéshús93 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
7.9g kenyér22 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Vagdalt rudak kenéséhez
-
2.2g tojás3 kcal
Tepsi olajozáshoz
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
144
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 200.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 322.8 g
Zsír
-
Összesen 189.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7978.1 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 818 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 3761 mg
-
Nátrium 2466 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 400 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 574 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 1468 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 2810 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8031 micro
Összesen
3696
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Vagdalt masszához
-
1.3 kg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 kk fokhagymapor
-
4 szelet kenyér
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 tk majoranna
-
1 kk gyömbérpor
-
4 g fűszerpaprika
-
1 kk fekete bors
-
só ízlés szerint
Töltelékhez
Vagdalt rudak kenéséhez
-
1 db tojás
Tepsi olajozáshoz
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Vagdalt masszához
- Brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük, kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük. Majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csipet sóval 20 perc alatt puhára főzzük. Ha meg főtt, leszűrjük, és langyosra hűtjük.
- Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk, a tojást, sót ízlés szerint, megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, fokhagymaport, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret. Ezt jól összedolgozzuk.
- Majd egy 38x36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk. Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta, ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre hosszában rúd alakba tesszük, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
- Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással készre sütjük 40-perc alatt. Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x36
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1633
- Feltöltés dátuma: 2014. március 01.
Ajánló
Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom kiadós.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Gyermekeim, unokáim kérésére már több alkalommal elkészítettem, brokkolis-kelbimbós töltelékkel ízletesebbnek tartják a vagdaltat. Főleg, mivel mindkettő saját termésből van.