r
Nosalty Logó

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7978.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    3761 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8031 micro
Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Elkészítés

Vagdalt masszához

  1. Brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük, kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük. Majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csipet sóval 20 perc alatt puhára főzzük. Ha meg főtt, leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk, a tojást, sót ízlés szerint, megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, fokhagymaport, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret. Ezt jól összedolgozzuk.
  3. Majd egy 38x36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk. Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta, ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre hosszában rúd alakba tesszük, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  4. Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással készre sütjük 40-perc alatt. Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1632
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom kiadós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
Gabimami58 139 recept

Gyermekeim, unokáim kérésére már több alkalommal elkészítettem, brokkolis-kelbimbós töltelékkel ízletesebbnek tartják a vagdaltat. Főleg, mivel mindkettő saját termésből van.

Hozzávalók

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...