Brokkolis-sonkás rácsos kelt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
60g tej34 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
3g só0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
A töltelékhez
-
100g brokkoli21 kcal
-
28g csemegekukorica24 kcal
-
20g csirkemellsonka19 kcal
-
66g tejföl131 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
500g brokkoli104 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
100g csirkemellsonka95 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
3968
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
14g tej8 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
23.3g brokkoli5 kcal
-
6.5g csemegekukorica6 kcal
-
4.7g csirkemellsonka4 kcal
-
15.4g tejföl30 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25 kcal
Összesen
186
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2500.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1101 micro
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 137.4 g
Zsír
-
Összesen 167.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12503.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1923 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 8181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 788.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 367 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 1327 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 1616 micro
-
β-crypt 174 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5504 micro
Összesen
3968
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg margarin
A töltelékhez
-
50 dkg brokkoli
-
10 dkg csirkemellsonka
-
3.3 dl tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A brokkolit alaposan megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük és forró vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk. A konzerv kukoricát átmossuk, lecsöpögtetjük. A fokhagymákat megtisztítjuk. A sajtot lereszeljük.
- A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleöntjük a kukoricát és összeforgatjuk. Legvégül óvatosan belekeverjük a brokkolit. (Én kézzel csináltam, kevésbé tört a brokkoli.)
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Négy sávra vágjuk, majd a 2 tésztacsíkot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a brokkolis tölteléket, a szélét kicsit hagyjuk szabadon. Szórjuk rá a sonkát, végül a sajtot.
- A maradék két tésztacsíkon toljuk át a tésztarácsozó hengert, és kenjük le a tojássárgájával. Fektessük a töltelékre, közben húzogassuk kicsit szét.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 25 perc alatt hőlégkeveréssel süssük barnára. Ha kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28×38
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3980
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A tésztarácsozó hengert a születésnapomra kaptam a Férjemtől. Már rég vágytam rá, és most egy kis sós kelt készítésekor vetettem be. Ha nincs tésztarácsozó hengerünk, akkor készíthetünk magunk is rácsot egy éles késsel, vagy pengével. A két rúdból 2×10 szelet lett.