r
Nosalty Logó

Brokkolis marhahús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Brokkolis marhahús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a pácoláshoz

a főzéshez

410
Kalória
27.7g
Fehérje
23.5g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
206.3g
Víz
72.1g
Koleszterin
3.2g
Rost
10.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4371 micro
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

a pácoláshoz

  1. Jó éles késsel szeleteljük fel a húst olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (a rostokra merolegesen). Kb. 1,5 cm széles és 4 cm hosszú lapokra.
  2. Öntsük rá a szójaszószt, és alaposan keverjük össze, jusson az összes lapocskára belőle. Szórjuk rá a cukrot meg az őrölt borsot, ezzel szintén alaposan keverjük el. Öntsük rá az enyhén felvert fehérjét, szórjuk rá a keményítő felét, keverjük jól össze, majd szórjuk rá a másik felét is, amivel szintén alaposan keverjük el. Fóliával lefedve rakjuk a hűtőbe 3 órára, félidőben alaposan keverjük meg.
  3. Amikor letelt az idő, vegyük ki, hogy ne legyen hűtőhideg a hús, mire sütni fogjuk.
  4. Rakjunk fel vizet a brokkolinak meg a répának, amikor forr, dobjuk bele, és főzzük 1 percig. Szűrjük le.
  5. Egy magas falú serpenyőben (szerencsések wokban) hevítsünk fel 2 ek olajat, közepestől kicsit nagyobb lángon. Rakjuk bele a fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni, dobjuk hozzá a brokkolit meg a répát, és süssük kevergetve 4-5 percig. Szedjük ki egy tányérra, rakjuk félre.
  6. Öntsük az edénybe a maradék olajat, amin most a húst pirítsuk meg, állandóan kevergetve. Rakjuk vissza a brokkolit répástól, öntsük rá a sherryt meg az osztrigaszószt, amivel további 1 percig kevergetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok

A majdnem bourbon csirke mellett ez is a lánykám gyorséttermi kedvence. Azért tetszett meg ez a változat, mert pácolni kell a húst, így talán ha nem valami fiatal szegényke, akkor sem lesz kemény. A recept feltöltője kihangsúlyozta minden egyes összekeverésnél, hogy 3 percig tartson legalább. Azt ígérte, ha betartjuk, nem bánjuk meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!