Bolognais sertéslapocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
33g víz0 kcal
-
233g paradicsomlé40 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
83g kagylótészta309 kcal
-
24 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
992
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
1200g sertéslapocka2832 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g bors4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1400g paradicsomlé238 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
5943
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
28.7g sertéslapocka68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
33.5g paradicsomlé6 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
12g kagylótészta44 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.4g trappista sajt8 kcal
Összesen
141
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 491.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 2646 micro
-
β-karotin 7629 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 21087 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
992
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 317.3 g
Zsír
-
Összesen 291.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8835.8 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 649 mg
-
Kálcium 1422 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 782 mg
-
Foszfor 4055 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2947.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4860 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1036 mg
-
D vitamin: 861 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1681 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 15878 micro
-
β-karotin 45774 micro
-
β-crypt 992 micro
-
Likopin 126523 micro
-
Lut-zea 5442 micro
Összesen
5943
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 380 micro
-
β-karotin 1095 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 3026 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
4 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1.5 kk bors
-
1 ek cukor
-
2 dl víz
-
14 dl paradicsomlé
-
4 tk oregánó
-
4 tk bazsalikom
-
50 dkg kagylótészta
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A húst mossuk, felitatjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
- Lábasba öntjük az olívaolajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, kb. 15-20 perc alatt.
- Beledobjuk a húsdarabokat, kis lángon kissé átpirítjuk, keverés mellett. Hozzátesszük pirospaprikát, elkeverjük.
- Beletesszük a lereszelt répát és zöldséget, felöntjük a vízzel és a paradicsomlé 2/3 -ad részével, ebben főzzük meg.
- Sóval, vegetával, borssal, oregánóval, bazsalikommal, cukorral fűszerezzük.
- Fedő alatt kis lángon elkezdjük főzni, kb. 50 perc után megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, hozzátesszük a maradék paradicsomlevet.
- Még főzzük, majd kóstoljuk meg, a húst is, hogy megpuhult-e.
- A tésztavizet feltesszük, ha forr, kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de nem főzzük szét! Melegen tartjuk.
- Együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6588
- Feltöltés dátuma: 2010. november 30.
Ajánló
Ehhez biztosan ízleni fog valamilyen finom bor, aki szereti az italt. Én újfent csak ásványvizet illetve ha szentségtörés is, de szörpöt adtam. Aki teheti, parmezánnal tálalja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szeretjük a bolognai ízesítésű szószt, de, én eddig darált sertéshúsból, illetve darált pulykacommból, vagy csirkecombból készítettem. Ez egy kis újdonság volt, ilyen nagy kockára vágva. Azt tudom, hogy az étel elfogyott, tehát a próba jól sikerült. Rengeteg sajttal megszórva tálaljuk, még jó forrón.Telitalálat volt.