r
Nosalty Logó

Bolognais sertéslapocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Bolognais  sertéslapocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

992
Kalória
52.9g
Fehérje
85.3g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
491.3g
Víz
162.5g
Koleszterin
7.5g
Rost
15.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    491.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2646 micro
  • β-karotin
    7629 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    21087 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    317.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8835.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    649 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    4055 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4860 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1036 mg
  • D vitamin:
    861 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1681 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    15878 micro
  • β-karotin
    45774 micro
  • β-crypt
    992 micro
  • Likopin
    126523 micro
  • Lut-zea
    5442 micro
Összesen 5943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3026 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A húst mossuk, felitatjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Lábasba öntjük az olívaolajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, kb. 15-20 perc alatt.
  3. Beledobjuk a húsdarabokat, kis lángon kissé átpirítjuk, keverés mellett. Hozzátesszük pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beletesszük a lereszelt répát és zöldséget, felöntjük a vízzel és a paradicsomlé 2/3 -ad részével, ebben főzzük meg.
  5. Sóval, vegetával, borssal, oregánóval, bazsalikommal, cukorral fűszerezzük.
  6. Fedő alatt kis lángon elkezdjük főzni, kb. 50 perc után megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, hozzátesszük a maradék paradicsomlevet.
  7. Még főzzük, majd kóstoljuk meg, a húst is, hogy megpuhult-e.
  8. A tésztavizet feltesszük, ha forr, kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de nem főzzük szét! Melegen tartjuk.
  9. Együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Nagyon szeretjük a bolognai ízesítésű szószt, de, én eddig darált sertéshúsból, illetve darált pulykacommból, vagy csirkecombból készítettem. Ez egy kis újdonság volt, ilyen nagy kockára vágva. Azt tudom, hogy az étel elfogyott, tehát a próba jól sikerült. Rengeteg sajttal megszórva tálaljuk, még jó forrón.Telitalálat volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!