Bolognai vega borda
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
63g makaróni0 kcal
A mártáshoz
-
25g szója112 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
30 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A vega bordához
-
200g szója898 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1304
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g makaróni0 kcal
A mártáshoz
-
100g szója449 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A vega bordához
-
800g szója3592 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5217
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
10.7g makaróni0 kcal
A mártáshoz
-
4.3g szója19 kcal
-
6.9g zeller2 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21.5g passzírozott paradicsom5 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
A vega bordához
-
34.3g szója154 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
4.3g zsemlemorzsa17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
223
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3585.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 1646 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 210.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3273 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1304
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 430.3 g
Zsír
-
Összesen 215.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14340.8 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1690 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 2252 mg
-
Foszfor 6585 mg
-
Nátrium 3431 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 96 mg
VÍZ
-
Összesen 841.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1376 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 434 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2100 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13094 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 69476 micro
-
Lut-zea 752 micro
Összesen
5217
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2983 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A mártáshoz
-
2 db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
A vega bordához
-
1 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint (fűszerek a pácléhez: nálam , bors, lestyán, görögszéna, mentes ételízesítő, borsikafű)
Elkészítés
A tésztához
- A szójaszeletet érdemes előző este (de legalább 2 órára) beáztatni páclébe, lehet jó fűszeres, mert a szója szeletnek egyébként semmilyen íze van, illetve nincs. :-)
- Áztassuk be a szójagranulátumot (a granulátum 10-15 perc alatt megszívja magát) vízbe.
- Tisztítsuk meg a mártáshoz szükséges zöldségeket, a répát és a zellert reszeljük le durvára (tökreszelőn), a vöröshagymát és a fokhagymát szeljük apróra.
- Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és zellert, majd egy kis pirítás után a kinyomkodott szójagranulátumot, és öntsük fel a paradicsompürével.
- Fűszerezzük a mártást (csipet cukor, kevés só, bors), és fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Amíg fő a mártás, tegyük fel főni a tésztafőző vizet kevés sóval, ha forrásban van, főzzük ki a tésztát fogkeményre.
- Nyomkodjuk ki a szójaszeleteket, és panírozzuk be, lisztben megforgatjuk, majd a felütött és felvert tojásban, végül a morzsában (lehet kétszer is, akkor a morzsa után újra forgassuk tojásba, majd ismét morzsába, így még finomabb).
- Hevítsünk olajat (nem kell sok, az edény falán mérve 1-1,5 cm elég), és süssük aranybarnára a panírozott szelet mindkét oldalát.
- Ha kifőtt a tészta, megfőtt a mártás, és kisült a szelet, tálalhatunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11380
- Feltöltés dátuma: 2012. január 06.
Ajánló
Szezonban friss paradicsommal is készíthető a mártás. Rántott szelet nélkül is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Ez a recept egy igazi mix eredménye. :-)