r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Bolognai spagetti Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17309 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12281.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    3082 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1343 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    5458 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    103853 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4244 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon rövid ideig párolni kezdjük egy csipet sóval a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és együtt pirítjuk tovább.
  2. A megpárolt zöldséges hagymához adjuk a darált húst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kicsit együtt kevergetve pároljuk, majd mehet bele a paradicsom szósz.
  3. Jól átforgatjuk, hozzáadjuk a morzsolt leveskockát, ízlés szerint fűszerezzük. Végül sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a cukrot, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ezután lefedve, néha megkeverve szószos állagúra főzzük.
  4. Ha nagyon elfőné a levét, kevés vizet adunk hozzá! Közben ellenőrizzük az ízét, szükség szerint után ízesítjük, és olívaolajjal finomítjuk.
  5. A spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és a közben elkészült mártással, valamint a reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 6917
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Kezdő háziasszonyként anno az elsők között volt, amit megtanultam, elmondani sem tudom, hogy az elmúlt évek alatt hányszor készítettem már el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk