r
Nosalty Logó

Bolognai hús lángostésztán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Bolognai hús lángostésztán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 5635 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    356.8 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10496.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    2801 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    4140 mg
  • Nátrium
    2582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 5635 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymákat kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, megpároljuk. Elkeverjük a paradicsompürével, fűszerezzük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, sózzuk és összedolgozzuk. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ráborítjuk a tésztát, és a kezünkkel eligazítjuk.
  4. Ráöntjük a húsos masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a sajttal. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11368
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, akár hidegen is.

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...