Bojtika és Gonoszka köleses túrósa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához
-
31g köles118 kcal
-
94g tej53 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Töltelék
-
63g tehéntúró92 kcal
-
75g alma35 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19g sárgabarack9 kcal
-
38g lekvár/ dzsem104 kcal
Tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g dió82 kcal
Összesen
730
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához
-
250g köles945 kcal
-
750g tej420 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
600g alma281 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
154g sárgabarack69 kcal
-
300g lekvár/ dzsem834 kcal
Tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
5845
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tésztához
-
7.3g köles28 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
Töltelék
-
14.6g tehéntúró21 kcal
-
17.5g alma8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
2.9g mazsola9 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.5g sárgabarack2 kcal
-
8.8g lekvár/ dzsem24 kcal
Tetejére
-
4.7g tojásfehérje2 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2.9g dió19 kcal
Összesen
169
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.7 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 169 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
730
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.5 g
Zsír
-
Összesen 158.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8733.6 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1727 mg
-
Vas 1019 mg
-
Magnézium 598 mg
-
Foszfor 2796 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 54 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 914.3 g
-
Cukor 620 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1352.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1796 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1659 micro
Összesen
5845
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
25 dkg köles
-
7.5 dl tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
7 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
60 dkg alma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg mazsola
-
fahéj ízlés szerint
-
2 közepes db sárgabarack
Tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
Elkészítés
Tésztához
- A kölest átmossuk, és a citromhéjjal, a cukorral feltesszük a tejben főzni.
- Időnként kell csak megkeverni az elején, de amikor már sűrűsödik, akkor már állandóan kell keverni. Ha olyan állapotú, mint egy rizottó, akkor lefedjük, és kicsit hagyjuk hűlni.
- Amikor már kicsit kihűlt (kb. 20-25 perc), akkor belekeverjük a tojássárgákat.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kölesmasszát.
Töltelék
- Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és szeletekre vágjuk. A citromlével összekeverjük a fahéjat, és az almára öntjük, összeforgatjuk.
- A sárgabarackot is megtisztítjuk, felkockázzuk, de ez opcionális, így kimaradhat a süteményből.
- A túrót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojásokat, a mazsolát összekeverjük.
- A köleses masszát megkenjük 20 dkg birsalmalekvárral (ennek hiányában sárgabaracklekvár is jó). Erre rásimítjuk a túrókrémet. Erre szépen rásorakoztatjuk az almaszeleteket. Ha teszünk rá sárgabarackot, akkor az almaszeletek közé tesszük. Az almaszeleteket lekenjük 10 dkg birsalmalekvárral.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 percig sütjük.
Tetejére
- Közben a tojásfehérjéket felverjük a cukorral kemény habnak. Beleforgatjuk a darált diót óvatosan.
- Kb. 35 perc múlva a süteményt kivesszük a sütőből, és rákenjük a diós habot.
- Visszatoljuk a sütőbe, és a hőfokot mérsékeljük 100 fokra. Még Kb. 15 percig szárítjuk a süteményünkön a habot.
- Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük egy darabig, majd kockákra vágjuk. Mi már melegen ettünk belőle. De akár melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x32
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2447
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Kedves ismerősömmel Bojtikával találtuk ki ezt a finom süteményt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 194 kalória van.