r
Nosalty Logó

Bojtika és Gonoszka köleses túrósa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Bojtika és Gonoszka köleses túrósa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 5845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8733.6 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.3 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 5845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A kölest átmossuk, és a citromhéjjal, a cukorral feltesszük a tejben főzni.
  2. Időnként kell csak megkeverni az elején, de amikor már sűrűsödik, akkor már állandóan kell keverni. Ha olyan állapotú, mint egy rizottó, akkor lefedjük, és kicsit hagyjuk hűlni.
  3. Amikor már kicsit kihűlt (kb. 20-25 perc), akkor belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kölesmasszát.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és szeletekre vágjuk. A citromlével összekeverjük a fahéjat, és az almára öntjük, összeforgatjuk.
  2. A sárgabarackot is megtisztítjuk, felkockázzuk, de ez opcionális, így kimaradhat a süteményből.
  3. A túrót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojásokat, a mazsolát összekeverjük.
  4. A köleses masszát megkenjük 20 dkg birsalmalekvárral (ennek hiányában sárgabaracklekvár is jó). Erre rásimítjuk a túrókrémet. Erre szépen rásorakoztatjuk az almaszeleteket. Ha teszünk rá sárgabarackot, akkor az almaszeletek közé tesszük. Az almaszeleteket lekenjük 10 dkg birsalmalekvárral.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 percig sütjük.

Tetejére

  1. Közben a tojásfehérjéket felverjük a cukorral kemény habnak. Beleforgatjuk a darált diót óvatosan.
  2. Kb. 35 perc múlva a süteményt kivesszük a sütőből, és rákenjük a diós habot.
  3. Visszatoljuk a sütőbe, és a hőfokot mérsékeljük 100 fokra. Még Kb. 15 percig szárítjuk a süteményünkön a habot.
  4. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük egy darabig, majd kockákra vágjuk. Mi már melegen ettünk belőle. De akár melegen, langyosan vagy hidegen fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x32
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bojtika és Gonoszka köleses túrósa
Gonoszka1 428 recept

Kedves ismerősömmel Bojtikával találtuk ki ezt a finom süteményt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 194 kalória van.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...