r
Nosalty Logó

Böjti haltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Paskó atya konyhája
Böjti haltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 2346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1310 micro
  • β-karotin
    3347 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    2898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5240 micro
  • β-karotin
    13387 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 2346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1296 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Elkészítés

A haltekercshez

  1. A halat olvasszuk ki, szalvétával töröljük szárazra, és vágjuk középen kettőbe. Sózzuk, borsozzuk, és csavarjuk fel a halat úgy, hogy a közepébe kerüljön zöldség zöldje.
  2. A tepsinkbe aprítsunk fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, 2 gerezd citromot, szardella filéket tegyünk. A sáfrányt egy pohár vízbe szórva öntsük fel forró vízben, és hagyjuk, hogy kiázzon a színe. Akkor eredeti a sáfrány, ha szépen pirosra festi a meleg vizet. Hagyjuk egy pár percig ázni az értékes fűszert.
  3. Folytassuk a tepsi feltöltését. Öntsünk 2,5 deci paradicsompürét a tepsibe, adjuk hozzá az apró kockára vágott vagy ledarált paprikakrémet. Öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és helyezzük bele a haltekercseket.
  4. Ekkor alufóliával takarjuk le az edényt, és lökjük sütőbe. 180 fokon egy 10-15 percig sütjük, a forrástól számított időtől. A végén vegyük le a fóliát, és egy maximum 10 percig hagyjuk még, hogy átsüljön a hal teteje.
  5. Míg a hal sül, készítsük el a salátánkat. Reszeljük le a sárgarépát, adjunk hozzá egy kicsavart madarin levét, a másikat pucoljuk meg, és a hártyák közük vágjuk ki a gyümölcs húsát. Citrom levével tegyük egy kicsit pikánssá, csipet sóval és pirított szezámmaggal, vagy durvára tört földimogyoróval ízesítjük.
  6. A tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva.
  7. A kuszkuszt öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 962
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Szerettem volna halat enni, viszont Szabadkán nem egy könnyű történet a halvásárlás. A választék nagyon gyenge. Azt mondják, hogy kevés halat eszünk, ami igaz. Én ennék, ha lenne nagyobb választék. A másik dolog, hogy nagyon kevés elkészítési módot ismerünk. Sült hal, halászlé.... más most eszembe se jut. Pangasius szinte minden boltban van, sőt az ára is elfogadható. Ez a recept megragadta a tetszésemet, elkészítettem. Észak afrikai, marokkói recept, igaz egy kicsit alkalmazva a mi vidékünkre, viszont nagyon finom, ezért most megosztom. Én Couscous-t (kuszkuszt) készítettem köretnek, de rizzsel is ugyanolyan finom. Ha kuszkusszal készítik, egy csésze elegendő 4 személyre. Öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket. A kertem tele van fűszernövényekkel, így nem volt gond a fűszerezés sem. A menta olyan szép bokorrá formálódott. Ehhez a recepthez egy kicsit megnyirbáltam.

Hozzávalók

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...