Böjti haltekercs
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A haltekercshez
-
125g pangasius149 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
11 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g sáfrány8 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
21 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A salátához
-
40g sárgarépa15 kcal
-
75g mandarin29 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
39 kcal
A kuszkuszhoz
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A haltekercshez
-
500g pangasius595 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
20g szardellapaszta43 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g sáfrány31 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A salátához
-
160g sárgarépa58 kcal
-
300g mandarin118 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
158 kcal
A kuszkuszhoz
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A haltekercshez
-
22.5g pangasius27 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
3.8g citrom1 kcal
-
0.9g szardellapaszta2 kcal
-
9g víz0 kcal
-
0.5g sáfrány1 kcal
-
9g tv-paprika1 kcal
-
4.5g sűrített paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A salátához
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
13.5g mandarin5 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
2.3g földimogyoró13 kcal
-
7 kcal
A kuszkuszhoz
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 362.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1310 micro
-
β-karotin 3347 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 311 micro
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 93.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5615.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 1823 mg
-
Nátrium 2898 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1374 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5240 micro
-
β-karotin 13387 micro
-
β-crypt 933 micro
-
Likopin 28765 micro
-
Lut-zea 1243 micro
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 1296 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
A haltekercshez
-
petrezselyem ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 db citrom
-
20 g szardellapaszta
-
2 dl víz
-
10 szál sáfrány
-
2 közepes db tv-paprika
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
0.5 kávéskanál csípős paprikakrém
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
A salátához
-
2 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db mandarin
-
1 ek citromlé
-
1 csipet só
-
1 teáskanál szezámmag
-
5 dkg földimogyoró
A kuszkuszhoz
Elkészítés
A haltekercshez
- A halat olvasszuk ki, szalvétával töröljük szárazra, és vágjuk középen kettőbe. Sózzuk, borsozzuk, és csavarjuk fel a halat úgy, hogy a közepébe kerüljön zöldség zöldje.
- A tepsinkbe aprítsunk fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, 2 gerezd citromot, szardella filéket tegyünk. A sáfrányt egy pohár vízbe szórva öntsük fel forró vízben, és hagyjuk, hogy kiázzon a színe. Akkor eredeti a sáfrány, ha szépen pirosra festi a meleg vizet. Hagyjuk egy pár percig ázni az értékes fűszert.
- Folytassuk a tepsi feltöltését. Öntsünk 2,5 deci paradicsompürét a tepsibe, adjuk hozzá az apró kockára vágott vagy ledarált paprikakrémet. Öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és helyezzük bele a haltekercseket.
- Ekkor alufóliával takarjuk le az edényt, és lökjük sütőbe. 180 fokon egy 10-15 percig sütjük, a forrástól számított időtől. A végén vegyük le a fóliát, és egy maximum 10 percig hagyjuk még, hogy átsüljön a hal teteje.
- Míg a hal sül, készítsük el a salátánkat. Reszeljük le a sárgarépát, adjunk hozzá egy kicsavart madarin levét, a másikat pucoljuk meg, és a hártyák közük vágjuk ki a gyümölcs húsát. Citrom levével tegyük egy kicsit pikánssá, csipet sóval és pirított szezámmaggal, vagy durvára tört földimogyoróval ízesítjük.
- A tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva.
- A kuszkuszt öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 962
- Feltöltés dátuma: 2014. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szerettem volna halat enni, viszont Szabadkán nem egy könnyű történet a halvásárlás. A választék nagyon gyenge. Azt mondják, hogy kevés halat eszünk, ami igaz. Én ennék, ha lenne nagyobb választék. A másik dolog, hogy nagyon kevés elkészítési módot ismerünk. Sült hal, halászlé.... más most eszembe se jut. Pangasius szinte minden boltban van, sőt az ára is elfogadható. Ez a recept megragadta a tetszésemet, elkészítettem. Észak afrikai, marokkói recept, igaz egy kicsit alkalmazva a mi vidékünkre, viszont nagyon finom, ezért most megosztom. Én Couscous-t (kuszkuszt) készítettem köretnek, de rizzsel is ugyanolyan finom. Ha kuszkusszal készítik, egy csésze elegendő 4 személyre. Öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket. A kertem tele van fűszernövényekkel, így nem volt gond a fűszerezés sem. A menta olyan szép bokorrá formálódott. Ehhez a recepthez egy kicsit megnyirbáltam.