Boeuf Bourguignon, a burgundi marharagu
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Foxpost
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgundi marharaguhoz
-
1g olívaolaj12 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
167g marhalábszár213 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
33g alaplé2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
90g rozmaring118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
25g gyöngyhagyma9 kcal
Összesen
520
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgundi marharaguhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
13 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
540g rozmaring707 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
150g gyöngyhagyma55 kcal
Összesen
3118
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgundi marharaguhoz
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
5.2g bacon21 kcal
-
34.9g marhalábszár45 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
5.2g száraz vörösbor4 kcal
-
7g alaplé0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
18.9g rozmaring25 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.7g csiperkegomba2 kcal
-
5.2g gyöngyhagyma2 kcal
Összesen
108
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 326.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 2223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 767 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
520
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.2 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9810.8 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 2140 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 758 mg
-
Foszfor 3059 mg
-
Nátrium 3460 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 91 mg
VÍZ
-
Összesen 1959.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2122 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 838 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4956 micro
-
β-karotin 13339 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 1632 micro
Összesen
3118
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 161 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
108
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A burgundi marharaguhoz
-
1 ek olívaolaj
-
150 g bacon
-
1 kg marhalábszár
-
2 db vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 ek finomliszt
-
1.5 dl száraz vörösbor
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 szál oregánó
-
3 szál kakukkfű
-
3 csokor rozmaring
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 db babérlevél
Elkészítés
A burgundi marharaguhoz
- Egy öntöttvas lábasban kevés olívaolajat melegítünk és megpirítjuk a csíkokra vágott bacont.
- A pirított baconöket kihalásszuk és részletekben körbepirítjuk a 5x5-ös kockákra vágott marhalábszár darabokat.
- Miután megvagyunk a körbepirítással, a lábszár kockákat is kihalásszuk, majd megpirítjuk a lábasban a felaprított hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát.
- Mehetnek vissza lábasba a marhalábszár kockák, amiket meghintünk egy evőkanál liszttel, majd jól elkeverjük.
- Felöntjük 1-1,5dl száraz vörösborral, további 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borjú alaplevet is.
- Belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál sűrített paradicsomot és az ízesítő csokrot. (petrezselyem, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
- Sózzuk-borsozzuk, 2 babérlevelet is adunk hozzá, majd lefedve 2-2,5 óráig főzzük alacsony lángon.
- Az idő leteltével kihalásszuk a lábasból az ízesítő csokrot, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a gombát majd a raguhoz adjuk, 1 marék gyöngyhagyma társaságában és további 5-10 percig főzzük.
- A maradék felaprított petrezselyemmel, a pirított baconnel és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 220
- Tegnapi nézettség: 65
- 7 napos nézettség: 308
- Össznézettség: 18737
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Foxpost
10 recept
Egy igazi klasszikus, a vörösboros marhapörkölt francia módra, gombával, répával, gyöngyhagymával. Ez a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundi marharagu.