Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
167g birsalma58 kcal
-
17g víz0 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6 kcal
-
7g citromlé1 kcal
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
25g margarin179 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g habtejszín5 kcal
A tetejére
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
1000g birsalma348 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
150g margarin1076 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
A tetejére
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
4424
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
46.4g birsalma16 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
4.6g barna cukor18 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
A tésztához
-
18.6g finomliszt68 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
-
7g margarin50 kcal
A kenéshez
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g habtejszín1 kcal
A tetejére
-
4.6g mandulapehely27 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.7 g
Zsír
-
Összesen 195.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 588 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2837.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 602.1 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 856.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 1408 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 943 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
4424
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
1 kg birsalma
-
100 ml víz
-
100 g barna cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db fahéjrúd
-
3 db szegfűszeg
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojásfehérje
-
15 dkg margarin
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
A tetejére
-
10 dkg mandulapehely
Elkészítés
A töltelékhez
- A töltelék elkészítése: a birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük.
- Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal, a levével és fahéjjal összekeverjük, majd egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik. A fahéjrudat eltávolítjuk.
- A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve). Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve). Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 35 perc.
- A gyúrt tészta elkészítése: a lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, és hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
- A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük, és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2126
- Feltöltés dátuma: 2013. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Előbb a kompótot készítsük el, és amíg hűl, addig a tésztát gyúrjuk össze.