r
Nosalty Logó

Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1408 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelék elkészítése: a birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük.
  2. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal, a levével és fahéjjal összekeverjük, majd egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik. A fahéjrudat eltávolítjuk.
  3. A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve). Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve). Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 35 perc.
  4. A gyúrt tészta elkészítése: a lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, és hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
  5. A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük, és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2114
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Előbb a kompótot készítsük el, és amíg hűl, addig a tésztát gyúrjuk össze.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...