Bermuda háromszög
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
6g víz0 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
3g tejpor14 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38 kcal
-
5g tej3 kcal
A szilvapudinghoz
-
75g szilva32 kcal
-
20g víz0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17 kcal
-
15g víz0 kcal
A kölespudinghoz
-
20g köles76 kcal
-
120g tej67 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
10g víz0 kcal
-
17 kcal
-
40g tej22 kcal
A díszítéshez
Összesen
628
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
64g víz0 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
28g tejpor139 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g tej28 kcal
A szilvapudinghoz
-
750g szilva324 kcal
-
200g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
171 kcal
-
150g víz0 kcal
A kölespudinghoz
-
200g köles756 kcal
-
1200g tej672 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
A díszítéshez
Összesen
6300
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
8.5g tojás11 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0.5g tejpor3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1g tej1 kcal
A szilvapudinghoz
-
14.5g szilva6 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
2.9g víz0 kcal
A kölespudinghoz
-
3.9g köles15 kcal
-
23.3g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
3.9g habtejszín11 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
7.8g tej4 kcal
A díszítéshez
Összesen
123
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 218.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
628
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.1 g
Zsír
-
Összesen 196 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8601.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 3095 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 2729 mg
-
Nátrium 2067 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 932 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2182.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1482 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 1253 mg
-
Retinol - A vitamin: 1238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2726 micro
-
β-crypt 516 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2982 micro
Összesen
6300
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
14 evőkanál finomliszt
-
4 ek tejpor
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl tej
A szilvapudinghoz
A kölespudinghoz
-
20 dkg köles
-
1.2 l tej
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
20 g zselatin
-
1 dl víz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
A díszítéshez
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját habosra kavarjuk a vízzel és a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral és a tejporral elkevert lisztet, a meglangyosított olajat és tejet. Jól kikavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjével fellazítjuk. A tésztát megfelezzük, 2 egyforma nagyságú tepsibe öntjük, megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémeket.
- A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a szilvalével, vagy vízzel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük. Langyosra hűtjük.
- Megfőzünk 1 cs vaníliás pudingport 4 dl tejben, cukor nélkül. Hűlni hagyjuk.
- Elkészítjük a kölespudingot. A kölest jól lemossuk, és feltesszük főni a tejben. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliás cukrot, és a kristálycukrot. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A citromhéját még melegen beleszórjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előre megfőzött vaníliapudingot és jó habosra kavarjuk. A kemény habbá vert tejszínt hozzáadjuk (lehet kevesebb is, ízlés szerint), óvatosan összekeverjük. A zselatint 1 dl gyöngyöző vízben feloldjuk, majd amikor már kezd langyosodni, hozzáöntjük a köleshez, lassan belekeverjük.
- Díszítés: A díszítéshez elkészítjük a karamellizált szilvát. Feltesszük olvadni a cukrot, majd beleöntjük a vékonyabb darabokra vágott szilvát. Pár percig sütjük, míg a szilva héja meg nem penderedik.
- Ezek után jöhet a tészta összeállítása: Az egyik tésztalapra rákenjük a szilvapudingot, azután a kölespudingot, és betakarjuk a másik tésztával. Gyorsan hűtőbe dugjuk, legalább 3 órára, hogy a zselatin jól megdermedjen. Miután jól összeállt a tésztánk, háromszögekre vágjuk, meghintjük porcukorral, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és megöntözzük a karamellizált szilvával. A szilva savanykás íze egyszerűen mesés összhangban van a köles ízével! JÓ ÉTVÁGYAT!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7941
- Feltöltés dátuma: 2012. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Érdemes elkészíteni ezt a sütit, mert a gyümölcs savanykás íze és a kölespuding édeskés-citromos íze tökéletes párost alkotnak. Eddig ismeretlen volt számomra a köles, mint sütemény alapanyag, de a 2011-es "Ország tortájának" megkóstolása után egyből beleszerettem! Gondoltam alkotok én is egy hasonlót, hát ez lett belőle! Vigyázat! Veszélyesen gyorsan és sejtelmesen eltűnnek a pockosokban!