r
Nosalty Logó

Bermuda háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bermuda háromszög
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.1 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8601.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    3095 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2729 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    1253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2982 micro
Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra kavarjuk a vízzel és a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral és a tejporral elkevert lisztet, a meglangyosított olajat és tejet. Jól kikavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjével fellazítjuk. A tésztát megfelezzük, 2 egyforma nagyságú tepsibe öntjük, megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémeket.
  2. A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a szilvalével, vagy vízzel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. Megfőzünk 1 cs vaníliás pudingport 4 dl tejben, cukor nélkül. Hűlni hagyjuk.
  4. Elkészítjük a kölespudingot. A kölest jól lemossuk, és feltesszük főni a tejben. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliás cukrot, és a kristálycukrot. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A citromhéját még melegen beleszórjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előre megfőzött vaníliapudingot és jó habosra kavarjuk. A kemény habbá vert tejszínt hozzáadjuk (lehet kevesebb is, ízlés szerint), óvatosan összekeverjük. A zselatint 1 dl gyöngyöző vízben feloldjuk, majd amikor már kezd langyosodni, hozzáöntjük a köleshez, lassan belekeverjük.
  5. Díszítés: A díszítéshez elkészítjük a karamellizált szilvát. Feltesszük olvadni a cukrot, majd beleöntjük a vékonyabb darabokra vágott szilvát. Pár percig sütjük, míg a szilva héja meg nem penderedik.
  6. Ezek után jöhet a tészta összeállítása: Az egyik tésztalapra rákenjük a szilvapudingot, azután a kölespudingot, és betakarjuk a másik tésztával. Gyorsan hűtőbe dugjuk, legalább 3 órára, hogy a zselatin jól megdermedjen. Miután jól összeállt a tésztánk, háromszögekre vágjuk, meghintjük porcukorral, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és megöntözzük a karamellizált szilvával. A szilva savanykás íze egyszerűen mesés összhangban van a köles ízével! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7930
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes elkészíteni ezt a sütit, mert a gyümölcs savanykás íze és a kölespuding édeskés-citromos íze tökéletes párost alkotnak. Eddig ismeretlen volt számomra a köles, mint sütemény alapanyag, de a 2011-es "Ország tortájának" megkóstolása után egyből beleszerettem! Gondoltam alkotok én is egy hasonlót, hát ez lett belőle! Vigyázat! Veszélyesen gyorsan és sejtelmesen eltűnnek a pockosokban!

Hozzávalók

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...