Bejgli négyféle töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A gesztenyés - diós töltelékhez
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
8g rum19 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g dió55 kcal
Az almás - fahéjas töltelékhez
A túrós - mazsolás töltelékhez
A meggyes - mákos töltelékhez
-
10g mák55 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
10g meggybefőtt8 kcal
Összesen
875
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A gesztenyés - diós töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
Az almás - fahéjas töltelékhez
A túrós - mazsolás töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g citromlé3 kcal
A meggyes - mákos töltelékhez
-
125g mák656 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
125g meggybefőtt90 kcal
Összesen
10474
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
A gesztenyés - diós töltelékhez
-
5.4g gesztenyemassza10 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
2.2g dió14 kcal
Az almás - fahéjas töltelékhez
A túrós - mazsolás töltelékhez
A meggyes - mákos töltelékhez
-
2.7g mák14 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
2.7g meggybefőtt2 kcal
Összesen
224
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.8 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
875
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.4 g
Zsír
-
Összesen 373.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 1271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9321.1 g
-
Cink 673 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2993 mg
-
Vas 530 mg
-
Magnézium 878 mg
-
Foszfor 3321 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1598 g
-
Cukor 983 mg
-
Élelmi rost 91 mg
VÍZ
-
Összesen 1788.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2091 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 642 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 2014 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
10474
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A gesztenyés - diós töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
1 dl rum
-
10 dkg cukor
Az almás - fahéjas töltelékhez
A túrós - mazsolás töltelékhez
A meggyes - mákos töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tésztát. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a pici sót.
- A tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral.
- A lisztes vajba beleöntjük a már előzőleg felvert két tojást, és hozzáadjuk a cukros - élesztős tejet. Jól eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
- Közben elkészítjük a töltelékeket. A gesztenyemasszát összeturmixoljuk a rummal és a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
- Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat meg a cukrot, és jól elkeverjük. Majd ha levet eresztett, akkor kinyomkodjuk, mert úgy kerül a tésztába.
- A túrót összeturmixoljuk a kefirrel, cukorral és citromlével, majd hozzákeverjük a mazsolát.
- A meggyet leszűrjük, majd a cukorral összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, majd átgyúrjuk még egyszer, és négy felé osztjuk.
- Az első negyedet kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra, majd belekenjük az gesztenyés tölteléket. Felcsavarjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
- Majd jön a 2. azt pedig az almással töltjük, majd a 3. a túrós töltelék, és végül a mákos.
- A tetejüket felvert tojással kenjük, majd sütőben szép barnára sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 47472
- Feltöltés dátuma: 2011. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Kiss Móni
258 recept
Minden karácsonykor én sütöm a bejglit, általában gesztenyés, illetve diós szokott lenni. Idén valami különlegesebbet szerettem volna, és már a "lemeózás" megtörtént sikeresen!