r
Nosalty Logó

Bejgli Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Bejgli Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 16268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.6 g

Zsír

  • Összesen
    988.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    283 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    510 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20847.2 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    8656 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    2833 mg
  • Foszfor
    7955 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1628.6 g
  • Cukor
    656 mg
  • Élelmi rost
    167 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4560 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1726 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4292 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3181 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 16268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt pici cukorral, egy csipet sóval a tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáöntjük az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk.
  3. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket. A diót elkeverjük a tejjel, a cukorral és megfőzzük. Vigyázzunk rá, sűrűn kavargassuk, mert könnyen odakap.
  5. A mákot szintén elkeverjük a tejjel és a cukorral, megfőzzük, majd belekeverjük a citromhéjat, a vaníliátés a mazsolát.
  6. A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékekkel. A diós masszát megszórjuk a nagyon apró kockára vágott birsalmasajttal és utána tekerjük fel. 4 diós és 4 mákos tekercsünk lesz.
  7. A rudak tetejét megkenjük tojássárgával, 1 órára hideg helyre tesszük, akár hűtőbe is mehet.
  8. Ha letelt az egy óra, megkenjük tojásfehérjével és kis időre visszatesszük a hidegre.
  9. Előmelegített, forró és lehetőleg gőzös sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22131
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a bejglit, és az idén kipróbáltam hozzá a birsalmasajtot. Nem sikerült elrontani!

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...