r
Nosalty Logó

Bejgli Dédikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hild Csorba Bernadett
Bejgli Dédikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máktöltelék

diótöltelék

befejező műveletek

Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máktöltelék

diótöltelék

befejező műveletek

Összesen 12652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máktöltelék

diótöltelék

befejező műveletek

Összesen 305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.3 g

Zsír

  • Összesen
    663.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    387 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20209.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    8911 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    2774 mg
  • Foszfor
    7136 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    54 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1536.8 g
  • Cukor
    1041 mg
  • Élelmi rost
    170 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1223 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 12652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

tészta

máktöltelék

diótöltelék

befejező műveletek

Elkészítés

tészta

  1. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd elkeverjük a tojássárgájával. Közben felfuttatjuk az élesztőt langyos tejben.
  2. Végül a lisztet hozzáadjuk és két csepp ecetet, hogy könnyebben nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Háromszor kinyújtjuk, közte ½-½ órát pihentetve. 6 részre elosztjuk a rudakhoz (vagy 12 mini rúd, attól függően, mekkora rudakat szeretnénk), ismét ½ órát pihentetjük.

máktöltelék

  1. Forró tejben feloldjuk a hosszában, lapja mentén ketté vágott vaníliarudat, a cukrot és a csokit.
  2. Apróra felkockázzuk a datolyát, birsalma sajtot, lereszeljük az almát, citrom és narancs héját, majd a mazsolával, mákkal, mézzel, baracklekvárral jól összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett megforraljuk.
  3. Ha kihűlt, beleforgatjuk a felvert tojás kemény habját.
  4. Előre kiporciózzuk: 3 nagy vagy 6 mini bejglihez előkészítjük.

diótöltelék

  1. Forró tejben feloldjuk a hosszában, lapja mentén kettévágott vaníliarudat, a cukrot és a csokit (a dióshoz kicsit kevesebb tej kell).
  2. Apróra felkockázzuk a datolyát, birsalma sajtot, lereszeljük az almát, citrom és narancs héját, majd a mazsolával, dióval, mézzel, baracklekvárral jól összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett megforraljuk.
  3. Ha kihűlt, beleforgatjuk a felvert tojás kemény habját.
  4. Előre kiporciózzuk: 3 nagy vagy 6 mini bejglihez előkészítjük.

befejező műveletek

  1. A tésztát késfok vastagságú négyzetes lapokra nyújtjuk, tiszta konyharuhára fektetjük, beborítjuk töltelékkel. A vanília rudakat kiszedjük, ha előkerülnek. (Érdemes kipróbálni fiam találmányát, a "varázs bejglit", felét mákkal, felét dióval kenjük, és a mák felől feltekerjük.)
  2. Felgöngyöljük, a tepsit sütőpapírral béleljük, ráfektetjük. Az egész tojásokat keskeny pohárban villával "habosra" kavarjuk, majd megkenjük a rudakat.
  3. Sütés előtt 15 percig pihentetjük, megkenjük ismét, megszurkáljuk. (Ha vegyes is készül, figyeljünk, hogy más jelet kapjanak a különböző ízek.) Közepes tűzön pirosas barnára sütjük.
  4. Letakarva 1-2 napig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
  5. A megmentett rudakat fagyasztva tároljuk. Fagyasztóból elővéve szeleteljük, csak utána engedjük ki, így sokkal szebben szeletelhető, nem törik a teteje és nem lesz olyan lapos, mint a képen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5608
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli Dédikétől
Hild Csorba Bernadett 4 recept

Nagymamám (Dédike) klasszikusa, bár az övét kellett volna lefotózni, neki szebben sikerültek. Gazdag ízek, tömény töltelék, a tészta csak arra van, hogy feltekerjük vele. A népszerűsége töretlen. Nagymamám receptje szerint ennek triplája, 18 nagy rúd bejgli készül 1 kiló lisztből. Annyira szeretik, hogy megéri a fáradtságot. Nem szakácskímélő recept, már az előkészítés aprítás, reszelés, pláne a darálás is ennél a mennyiségnél roppant időigényes, de egy évben egyszer megérdemlik szeretteink. Amit nem ettek meg, a fagyasztóba mentem, tökéletes vésztartalék váratlan vendégek esetén. Érdemes kipróbálni fiam találmányát, a kívül diós belül mákos bejglit, felét mákkal, felét dióval kenjük, és a mák felől feltekerjük.  A képen mini mákos bejgli látható, mert itthon kicsi a sütőm, ezért a megadott mennyiségből dupla annyi mini bejglit sütöttem.

Hozzávalók

tészta

máktöltelék

diótöltelék

befejező műveletek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...