Bejgli Ana's Kitchen konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
2 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Diós töltelék
-
54g dió353 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Mákos töltelék
Cukorszirup
Lekenés
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
Összesen
1705
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g tej140 kcal
-
7g só0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Diós töltelék
-
540g dió3532 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Mákos töltelék
-
540g mák2835 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Cukorszirup
Lekenés
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
17054
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
23.5g finomliszt86 kcal
-
0.5g friss élesztő0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
4.7g sertészsír42 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
Diós töltelék
-
12.7g dió83 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Mákos töltelék
-
12.7g mák67 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Cukorszirup
Lekenés
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
Összesen
400
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 101.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2400.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 894 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.9 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
1705
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 315.6 g
Zsír
-
Összesen 1015.9 g
-
Telített zsírsav 274 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 240 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 446 g
-
Koleszterin 1596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24009.4 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 508 mg
-
Kálcium 8944 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 2980 mg
-
Foszfor 8100 mg
-
Nátrium 3242 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1778.6 g
-
Cukor 813 mg
-
Élelmi rost 171 mg
VÍZ
-
Összesen 848.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 378 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1519 micro
-
Kolin: 1174 mg
-
Retinol - A vitamin: 1974 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1105 micro
Összesen
17054
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 kg finomliszt
-
20 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
200 g sertészsír
-
250 g vaj
-
250 ml tej
-
1 tk só
-
100 g porcukor
Diós töltelék
-
1 narancsból nyert narancshéj
Mákos töltelék
-
540 g mák
-
300 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Cukorszirup
Lekenés
-
2 db tojásfehérje
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta
- Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe és hozzáadjuk, a két tojássárgáját, majd ezután jól elkeverjük. Nem kell felfuttatni az élesztőt.
- A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Amikor ez kész van, akkor hozzáadjuk az élesztős keveréket is. Sima tésztát gyúrunk belőle, ezután négy cipóra osztjuk és fóliába csomagoljuk őket, majd berakjuk a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg hűlnek a tészták, készítsük el a töltelékeket.
- Az idő leteltével vegyük elő a tésztánkat és nyújtsuk ki, kenjük meg a töltelékkel, hajtsuk be a két szélét és csavarjuk fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük rá. Járjunk el így a többi tésztával is.
Diós töltelék
- A diót keverjük össze a narancshéjjal.
Mákos töltelék
- A mákot keverjük össze a hozzávalókkal.
Cukorszirup
- Főzzünk cukorszirupot, és apránként adagoljuk hozzá a dióhoz és a mákhoz.
- Vigyázzunk mennyit adunk hozzá, mert nem szabad a töltelékünknek, hogy túl nedves legyen. Ezután hagyjuk őket kihűlni.
Lekenés
- Amikor készen vagyunk, akkor kenjük le tojássárgájával és hagyjuk száradni egy órát hűvös helyen. Mikor megszáradt, akkor kenjük le tojásfehérjével és hagyjuk száradni egy órát meleg helyen.
- A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Az idő leteltével szurkáljuk meg a bejgliket egy hurkapálcika segítségével, hogy a benne lévő gőz el tudjon távozni. Ezután mehetnek is be a sütőbe és 35 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 159
- Össznézettség: 1370
- Feltöltés dátuma: 2021. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Ana's Kitchen
139 recept
4 rúd készül ebből a mennyiségből.