r
Nosalty Logó

Beef stew sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Beef stew sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2499 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1658 micro
  • β-karotin
    4133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    24800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5756 micro
  • Lut-zea
    5826 micro
Összesen 2499 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval meg a borssal, beleöntjük egy nejlon tasakba.
  2. A húst 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk, belerakjuk a tasakba, összefogjuk a szájánál, és jól összerázzuk, hogy mindegyiket bevonja a fűszeres liszt.
  3. Egy nagy lábasban (ami később mehet a sütőbe) hevítsük fel az olajat a vajjal közepes lángon, rakjuk bele a húst két részletben, és pirítsuk meg.
  4. Szedjük ki egy tányérra, most pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, rakjuk bele a fokhagymát. Amikor az illata felcsap öntsük rá a sört, és főzzük egy pár percig, hogy az aljára lesült finomságok feloldódjanak, segítsünk neki a fakanállal.
  5. Az összes többi hozzávalót rakjuk a lábasba (a zöldborsó meg petrezselyem kivételével), fedjük le, és rakjuk be a forró sütőbe 2 óra hosszára. Félidőben nézzünk rá, ha nagyon rotyogna, akkor tekerjük kicsit lejjebb a lángot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor a két óra letelt, öntsük hozzá a zöldborsót. Fedjük le újra, és rakjuk vissza 10-15 percre, hogy a borsó is megfőjön.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 10859
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a lánykám kicsi volt, gyakran készítettem ezt az ételt, de sör nélkül, és nem is a sütőben. Most, hogy már felnőtt, gyakrabban főzök alkohollal, mert az ételeknek az egy egészen más dimenziója. A boroknál azt mondják, csak olyat használjunk, amit szívesen fogyasztunk, mert az íze koncentrálódik. A sörnél nem tudom, hogy ez igaz-e, mert a barna sört meg nem innám, de ez az étel nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...