r
Nosalty Logó

Báránypörkölt medvehagymás-juhtúrós rétessel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Báránypörkölt medvehagymás-juhtúrós rétessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pörkölthöz

A házi készítésű rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 1138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pörkölthöz

A házi készítésű rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 4549 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pörkölthöz

A házi készítésű rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    1722 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.9 g

Zsír

  • Összesen
    318.3 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4117.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    6888 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 4549 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    326 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A házi készítésű rétestésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A báránycombot lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megpirítjuk, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a pürét, majd a felkockázott bárányt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, a préselt fokhagymát, és az ujjnyi csíkokra vágott paprikát.
  3. A húst így pirítjuk a fűszerekkel együtt, mikor minden oldala kifehéredett és megpirult, hozzáadjuk a vörösbort, majd lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá pici vizet.
  4. A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót, és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán el kezdjük kihúzni szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük.
  5. A töltelékhez a juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát és a tejfölt, búzadarát, megborsozzuk és jól összekeverjük. Krémes állagúnak kell lennie, nem folyósnak. Ha kissé folyósabb, tegyünk hozzá több darát. Mivel a juhtúró elég sós, így nem szükséges a plusz sózás, de ha valakinek mégsem eléggé sós, kedve szerint sózhatja.
  6. A rétestészta nyújtása után a tésztát hagyjuk egy kicsit szikkadni, de arra vigyázni kell, ne száradjon meg nagyon, mert ha törik, akkor nehéz már feltekerni.
  7. Mielőtt megtöltjük, a rétestésztát olvasztott kacsazsírral nem túl vastagon, egyenletesen megkenjük, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket és a terítő segítségével, lazára engedve feltekerjük. A tölteléket nem fontos elkenni a tésztán, elég ha kis halmokban hagyjuk úgy, hogy amikor feltekerjük, jusson mindenhová a töltelékből.
  8. Felvert tojássárgájával lekenjük a tetejét, miután beleügyeskedtük a szilikon lappal, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőbe téve világos barnára sütjük.
  9. Miután a rétes megsült, felszeleteljük és a báránycombpörkölt mellé tálaljuk, a tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14631
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy született, hogy kis családom kitalálta a húsvéti sütés-főzés alkalmával, csináljak rétest. De olyan igazi házi fajtát :) Gyorsan el is sorolták, ki milyet szeretne enni, almást, mákost, túróst. Mivel volt itthon egy csokor medvehagyma és egy adag juhtúró (amit igazából sztrapacskának szántam), Párom kitalálta, csináljak az édes rétesek mellett sósat is, juhtúróval és medvehagymával. Rögtön megtetszett az ötlet, így született meg ez a rétes. Mivel húsvétra bevásároltunk báránycombból, így adott volt a pörkölt alapanyaga is. Így már csak a kettőt összepárosítottuk, és kész is lett ez a fenséges együttes. A puha, omlós báránycomb kitűnő választás volt pörköltnek.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A házi készítésű rétestésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...