r
Nosalty Logó

Barackos tejberizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MissK
Barackos tejberizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral (ízlés szerint vanília aromát is tehetünk bele, kb. 1 kupakkal) és a reszelt citromhéjjal.
  2. Mikor kezd forrni, rögtön elzárjuk alatta a gázt (vagy épp amit), és hozzáadjuk a 2 csomag Dr. Oetker tejberizs alapot (lehet sima vagy akár vaníliás is), egy percig folyamatos keverés mellett elkészítjük, teszünk rá fedőt, majd félretesszük hűlni. Néha kevergethetjük.
  3. Amíg hűl a tejberizs, elkészítjük a piskótát. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tortaformába sütőpapírt teszünk. Tetszés szerint margarint és lisztet.
  4. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, közben beleöntjük az olajat és a vizet is. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet is.
  5. Beleöntjük a formába, és tűpróbáig sütjük.
  6. Amíg sül a piskóta, a zselatinra 5 ek. vizet öntünk, majd hagyjuk kicsit állni.
  7. A tejszínt és a porcukrot habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt tejberizzsel.
  8. A zselatint víz felett felolvasztjuk, majd kb. 3 kanál rizses krémet keverünk hozzá. Majd az egészhez öntjük, és gyorsan elkeverjük.
  9. A piskótára simítjuk a krémet.

Krém

  1. A barackokat lecsöpögtetjük, és szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
  2. A tortazselét a hátoldalon lévő leírás alapján elkészítjük, majd ráöntjük óvatosan a tortánkra.
  3. Miután kész a torta, pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megszilárduljon. Előtte győződjünk meg róla, hogy biztosan kihűlt a tortánk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2434
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen kerestem egy tejberizses süti receptet, de ezt találtam helyette. Kicsit átalakítottam a saját ízlésemre ! :D

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...