r
Nosalty Logó

Barackos tejberizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MissK
Barackos tejberizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral (ízlés szerint vanília aromát is tehetünk bele, kb. 1 kupakkal) és a reszelt citromhéjjal.
  2. Mikor kezd forrni, rögtön elzárjuk alatta a gázt (vagy épp amit), és hozzáadjuk a 2 csomag Dr. Oetker tejberizs alapot (lehet sima vagy akár vaníliás is), egy percig folyamatos keverés mellett elkészítjük, teszünk rá fedőt, majd félretesszük hűlni. Néha kevergethetjük.
  3. Amíg hűl a tejberizs, elkészítjük a piskótát. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tortaformába sütőpapírt teszünk. Tetszés szerint margarint és lisztet.
  4. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, közben beleöntjük az olajat és a vizet is. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet is.
  5. Beleöntjük a formába, és tűpróbáig sütjük.
  6. Amíg sül a piskóta, a zselatinra 5 ek. vizet öntünk, majd hagyjuk kicsit állni.
  7. A tejszínt és a porcukrot habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt tejberizzsel.
  8. A zselatint víz felett felolvasztjuk, majd kb. 3 kanál rizses krémet keverünk hozzá. Majd az egészhez öntjük, és gyorsan elkeverjük.
  9. A piskótára simítjuk a krémet.

Krém

  1. A barackokat lecsöpögtetjük, és szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
  2. A tortazselét a hátoldalon lévő leírás alapján elkészítjük, majd ráöntjük óvatosan a tortánkra.
  3. Miután kész a torta, pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megszilárduljon. Előtte győződjünk meg róla, hogy biztosan kihűlt a tortánk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2416
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen kerestem egy tejberizses süti receptet, de ezt találtam helyette. Kicsit átalakítottam a saját ízlésemre ! :D

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...