Barackos tejberizstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MissK
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18 kcal
-
2g víz0 kcal
Krém
-
100g tej56 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Díszítés
-
2g tortazselé5 kcal
-
56g barackbefőtt30 kcal
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
16g víz0 kcal
Krém
-
800g tej448 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Díszítés
-
12g tortazselé41 kcal
-
450g barackbefőtt243 kcal
Összesen
4357
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
4.6g tojás6 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.7g víz0 kcal
Krém
-
33.3g tej19 kcal
-
10.4g rizs37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
16.7g habtejszín49 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
Díszítés
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
18.8g barackbefőtt10 kcal
Összesen
183
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 96.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 167.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3314.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1360 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 909 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.2 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 772.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 674 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1032 micro
-
β-crypt 340 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
4357
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
8 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek víz
Krém
-
8 dl tej
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek porcukor
Díszítés
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Piskóta
- Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral (ízlés szerint vanília aromát is tehetünk bele, kb. 1 kupakkal) és a reszelt citromhéjjal.
- Mikor kezd forrni, rögtön elzárjuk alatta a gázt (vagy épp amit), és hozzáadjuk a 2 csomag Dr. Oetker tejberizs alapot (lehet sima vagy akár vaníliás is), egy percig folyamatos keverés mellett elkészítjük, teszünk rá fedőt, majd félretesszük hűlni. Néha kevergethetjük.
- Amíg hűl a tejberizs, elkészítjük a piskótát. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tortaformába sütőpapírt teszünk. Tetszés szerint margarint és lisztet.
- Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, közben beleöntjük az olajat és a vizet is. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet is.
- Beleöntjük a formába, és tűpróbáig sütjük.
- Amíg sül a piskóta, a zselatinra 5 ek. vizet öntünk, majd hagyjuk kicsit állni.
- A tejszínt és a porcukrot habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt tejberizzsel.
- A zselatint víz felett felolvasztjuk, majd kb. 3 kanál rizses krémet keverünk hozzá. Majd az egészhez öntjük, és gyorsan elkeverjük.
- A piskótára simítjuk a krémet.
Krém
- A barackokat lecsöpögtetjük, és szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
- A tortazselét a hátoldalon lévő leírás alapján elkészítjük, majd ráöntjük óvatosan a tortánkra.
- Miután kész a torta, pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megszilárduljon. Előtte győződjünk meg róla, hogy biztosan kihűlt a tortánk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 2416
- Feltöltés dátuma: 2019. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MissK
3 recept
Régen kerestem egy tejberizses süti receptet, de ezt találtam helyette. Kicsit átalakítottam a saját ízlésemre ! :D