r
Nosalty Logó

Barackos tejberizstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MissK
Barackos tejberizstorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

544
Kalória
11g
Fehérje
77.3g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
96.6g
Víz
100.5g
Koleszterin
2g
Rost
44g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 4357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral (ízlés szerint vanília aromát is tehetünk bele, kb. 1 kupakkal) és a reszelt citromhéjjal.
  2. Mikor kezd forrni, rögtön elzárjuk alatta a gázt (vagy épp amit), és hozzáadjuk a 2 csomag Dr. Oetker tejberizs alapot (lehet sima vagy akár vaníliás is), egy percig folyamatos keverés mellett elkészítjük, teszünk rá fedőt, majd félretesszük hűlni. Néha kevergethetjük.
  3. Amíg hűl a tejberizs, elkészítjük a piskótát. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tortaformába sütőpapírt teszünk. Tetszés szerint margarint és lisztet.
  4. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, közben beleöntjük az olajat és a vizet is. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet is.
  5. Beleöntjük a formába, és tűpróbáig sütjük.
  6. Amíg sül a piskóta, a zselatinra 5 ek. vizet öntünk, majd hagyjuk kicsit állni.
  7. A tejszínt és a porcukrot habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt tejberizzsel.
  8. A zselatint víz felett felolvasztjuk, majd kb. 3 kanál rizses krémet keverünk hozzá. Majd az egészhez öntjük, és gyorsan elkeverjük.
  9. A piskótára simítjuk a krémet.

Krém

  1. A barackokat lecsöpögtetjük, és szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
  2. A tortazselét a hátoldalon lévő leírás alapján elkészítjük, majd ráöntjük óvatosan a tortánkra.
  3. Miután kész a torta, pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megszilárduljon. Előtte győződjünk meg róla, hogy biztosan kihűlt a tortánk.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Régen kerestem egy tejberizses süti receptet, de ezt találtam helyette. Kicsit átalakítottam a saját ízlésemre ! :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!