r
Nosalty Logó

Barackos-ribizlis-piskótatekercses trifle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Barackos-ribizlis-piskótatekercses trifle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

Összesen 10925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.9 g

Zsír

  • Összesen
    581.6 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10531.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2646 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    5198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cukor
    914 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2071.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3740 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3406 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    3289 micro
  • β-crypt
    1411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2865 micro
Összesen 10925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 204 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

Elkészítés

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

  1. A narancslét, a citrom levét, a cukrot és a zselatint egy kis lábasban összefőzzük, ügyelve rá, hogy teljesen csomómentes legyen.
  2. A használatra kész piskótatortát félbevágjuk, majd az egyik felét megkenjük a lekvár felével és egy nagy triffle-tál aljára fektetjük (lekváros oldalával felfelé). A másik felét szintén megkenjük majd a lekvár másik felével, de ezt majd csak a rétegezés végén fogjuk használni.
  3. A piskótára öntjük az apróra kockázott őszi- és sárgabarackot, alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére szórjuk a ribizliszemeket.
  4. Végül ráöntjük a zselatinos narancslevet, ügyelve rá, hogy minden kis résbe bejusson a folyadék. Hűtőbe tesszük dermedni.

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

  1. Egy nagy keverőtálba tesszük a mascarponét, a citromlevet, egy evőkanál vaníliakivonatot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot, majd alaposan kikeverjük az egészet.
  2. A habtejszínt felverjük, majd több részletben a mascarponés krémhez forgatjuk, így fellazítva annak az állagát.
  3. A konyhakész piskótatekercslapot kiterítjük és alaposan megkenjük baracklekvárral. Szépen, szorosan feltekerjük, hagyjuk picit feltekerve pihenni, majd kb. 1-1.5 centi vastag tekercseket vágunk belőle.
  4. A pihentetés alatt elkészítjük a vaníliapudingot: a tejet feltesszük melegedni, közben egy tálkában kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliakivonattal és a keményítővel.
  5. A kikevert krémalapot felöntjük pár kanál meleg tejjel, csomómentesre keverjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasban lévő forró tejhez. Besűrítjük picit a krémet, majd levesszük a lángról és hagyjuk kihűlni.
  6. A mascarponés krém felét a kidermesztett gyümölcsalapra kenjük egy habzsák segítségével, majd szépen rápakoljuk a piskótatekercseket úgy, hogy körben, az üveg mentén is legyenek és középre is fektessünk két rétegnyit.
  7. A piskótatekercses rétegre öntjük ezután a kihűtött vaníliakrémet, majd a tetejére rátesszük a kerek piskótalap másik, sárgabarackkal szintén megkent felét (lásd: első fázis).
  8. Az egészet megkoronázzuk a mascarponés krém másik felével, majd spatulával szépen elegyengetjük a felszínét. Friss ribizlivel és barackgerezdekkel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1849
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag ritkán állunk neki trifle-t készíteni, na nem mintha annyira bonyolult lenne, sokkal inkább azért, mert hatalmas adag édesség lesz a végeredmény. Pont emiatt remek választás lehet vendégségbe vagy házibuliba, ráadásul gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nagyon frissítő, ugyanakkor krémes verziót álmodtunk meg, rengeteg barackkal, mascarponés és vaníliás krémekkel, na meg az egészet még dekoratívabbá tévő baracklekváros piskótatekercsekkel. Konyhakész piskótalapokat használva igazi megúszós desszertcsodát alkothatunk, ami ugyanakkor olyan impozáns, hogy mindenki azt hiszi majd, cukrásztanfolyamra jártunk!

Hozzávalók

barackos-ribizlis gyümölcsréteg

mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...