Barackos-ribizlis-piskótatekercses trifle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
barackos-ribizlis gyümölcsréteg
-
58g narancslé27 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
29g piskótalap85 kcal
-
35 kcal
-
17g őszibarack6 kcal
-
17g sárgabarack7 kcal
-
5 kcal
mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek
-
42g mascarpone168 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
27g piskótalap77 kcal
-
35 kcal
-
83g tej47 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
0 kcal
Összesen
909
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
barackos-ribizlis gyümölcsréteg
-
700g narancslé329 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
70g zselatin235 kcal
-
350g piskótalap1015 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
200g őszibarack75 kcal
-
200g sárgabarack89 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek
-
500g mascarpone2020 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
-
9g citromhéj4 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
320g piskótalap928 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
171 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
0 kcal
Összesen
10925
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
barackos-ribizlis gyümölcsréteg
-
13.2g narancslé6 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
6.6g piskótalap19 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
3.8g őszibarack1 kcal
-
3.8g sárgabarack2 kcal
-
1.9g piros ribizli1 kcal
mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
6g piskótalap17 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0 kcal
Összesen
204
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 172.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
909
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.9 g
Zsír
-
Összesen 581.6 g
-
Telített zsírsav 234 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10531.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 2646 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 2230 mg
-
Nátrium 5198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1214.6 g
-
Cukor 914 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2071.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3740 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 508 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 1339 mg
-
Retinol - A vitamin: 3406 micro
-
α-karotin 115 micro
-
β-karotin 3289 micro
-
β-crypt 1411 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2865 micro
Összesen
10925
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
204
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
barackos-ribizlis gyümölcsréteg
-
7 dl narancslé
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
100 g cukor
-
70 g zselatin
-
150 g sárgabaracklekvár
-
200 g őszibarack
-
200 g sárgabarack
-
100 g piros ribizli
mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek
-
500 g mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1.5 citromból nyert citromhéj
-
100 g porcukor
-
10 dl habtejszín
-
150 g sárgabaracklekvár
-
1 l tej
-
150 g cukor
-
3 ek étkezési keményítő
-
5 db tojássárgája
-
2 ek vanília kivonat
Elkészítés
barackos-ribizlis gyümölcsréteg
- A narancslét, a citrom levét, a cukrot és a zselatint egy kis lábasban összefőzzük, ügyelve rá, hogy teljesen csomómentes legyen.
- A használatra kész piskótatortát félbevágjuk, majd az egyik felét megkenjük a lekvár felével és egy nagy triffle-tál aljára fektetjük (lekváros oldalával felfelé). A másik felét szintén megkenjük majd a lekvár másik felével, de ezt majd csak a rétegezés végén fogjuk használni.
- A piskótára öntjük az apróra kockázott őszi- és sárgabarackot, alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére szórjuk a ribizliszemeket.
- Végül ráöntjük a zselatinos narancslevet, ügyelve rá, hogy minden kis résbe bejusson a folyadék. Hűtőbe tesszük dermedni.
mascarponés-vaníliakrémes-piskótatekercses rétegek
- Egy nagy keverőtálba tesszük a mascarponét, a citromlevet, egy evőkanál vaníliakivonatot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot, majd alaposan kikeverjük az egészet.
- A habtejszínt felverjük, majd több részletben a mascarponés krémhez forgatjuk, így fellazítva annak az állagát.
- A konyhakész piskótatekercslapot kiterítjük és alaposan megkenjük baracklekvárral. Szépen, szorosan feltekerjük, hagyjuk picit feltekerve pihenni, majd kb. 1-1.5 centi vastag tekercseket vágunk belőle.
- A pihentetés alatt elkészítjük a vaníliapudingot: a tejet feltesszük melegedni, közben egy tálkában kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliakivonattal és a keményítővel.
- A kikevert krémalapot felöntjük pár kanál meleg tejjel, csomómentesre keverjük, majd az egészet visszaöntjük a lábasban lévő forró tejhez. Besűrítjük picit a krémet, majd levesszük a lángról és hagyjuk kihűlni.
- A mascarponés krém felét a kidermesztett gyümölcsalapra kenjük egy habzsák segítségével, majd szépen rápakoljuk a piskótatekercseket úgy, hogy körben, az üveg mentén is legyenek és középre is fektessünk két rétegnyit.
- A piskótatekercses rétegre öntjük ezután a kihűtött vaníliakrémet, majd a tetejére rátesszük a kerek piskótalap másik, sárgabarackkal szintén megkent felét (lásd: első fázis).
- Az egészet megkoronázzuk a mascarponés krém másik felével, majd spatulával szépen elegyengetjük a felszínét. Friss ribizlivel és barackgerezdekkel díszítjük.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1849
- Feltöltés dátuma: 2023. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Viszonylag ritkán állunk neki trifle-t készíteni, na nem mintha annyira bonyolult lenne, sokkal inkább azért, mert hatalmas adag édesség lesz a végeredmény. Pont emiatt remek választás lehet vendégségbe vagy házibuliba, ráadásul gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nagyon frissítő, ugyanakkor krémes verziót álmodtunk meg, rengeteg barackkal, mascarponés és vaníliás krémekkel, na meg az egészet még dekoratívabbá tévő baracklekváros piskótatekercsekkel. Konyhakész piskótalapokat használva igazi megúszós desszertcsodát alkothatunk, ami ugyanakkor olyan impozáns, hogy mindenki azt hiszi majd, cukrásztanfolyamra jártunk!