r
Nosalty Logó

Bableves magyarosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
István mester
Bableves magyarosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leveshez

Nokedlihez

830
Kalória
40.5g
Fehérje
76.1g
Szénhidrátok
41.3g
Zsír
401.2g
Víz
50.6g
Koleszterin
18.3g
Rost
6.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leveshez

Nokedlihez

Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1564 micro
  • β-karotin
    3786 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16352.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    2335 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1712 mg
  • Foszfor
    3305 mg
  • Nátrium
    8709 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

Víz

  • Összesen
    3209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3129 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3325 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    12514 micro
  • β-karotin
    30286 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágotthagymát, dinszteljük,majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
  2. Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát,a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
  4. A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
  5. Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.
  6. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

Mivel kisebbik fiam nem szereti a csülköt, ezért csülök helyett tarját használtunk fel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!