r
Nosalty Logó

Babgulyás janettaylor konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
janettaylor
Babgulyás janettaylor konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    243.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7195.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1195 mg
  • Foszfor
    3196 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    4615 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2624 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1931 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    26495 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    3681 micro
Összesen 3119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tarkababunkat beáztatjuk egy éjszakára.
  2. A vöröshagymát aprítsuk, míg a fokhagymát pucolás után hagyjuk egészben. A többi zöldséget vágjuk kb. egységes darabokra, míg a húst kockákra.
  3. Fonnyasszuk meg a hagymát a zsiradékon, amikor már szép üveges, adjuk hozzá a húst, a paprikát, a paradicsomot a kömény társaságában. Pirítsuk fehéredésig, és adagoljuk hozzá a fűszerpaprikát is, majd öntsük fel jól vízzel. A csokor petrezselymet kössük össze, az egész darab fokhagymát, a szemes borsot és a babérleveleket tegyük teatojásba, és szintén rakjuk bele a lébe. Sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, plusz tegyük hozzá a megmaradt zöldségeket is. Alacsony lángon főzzük össze.
  4. Egy másik lábasban főzzük félkeményre a babot, majd öntsük le róla a vizet,és adjuk hozzá a már majdnem kész levesünkhöz. Ezután egy jó 20 perc. és már készen is van a kiadós étek.
  5. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5589
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Csak a gulyás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...