Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A'la Atya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
100g fejtett bab333 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
Összesen
844
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2000g marhalábszár2560 kcal
-
1000g fejtett bab3330 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
450g fehérrépa287 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
Összesen
8440
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
25.2g marhalábszár32 kcal
-
12.6g fejtett bab42 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.5g tv-paprika0 kcal
-
6.3g paradicsom1 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
5.7g fehérrépa4 kcal
-
2g zeller1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
25.2g víz0 kcal
-
6.3g vörösbor5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.5g füstölt szalonna16 kcal
Összesen
105
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2145.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 583.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1293 micro
-
β-karotin 3247 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
844
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 703.9 g
Zsír
-
Összesen 229.2 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21457.2 g
-
Cink 184 mg
-
Szelén 498 mg
-
Kálcium 3443 mg
-
Vas 163 mg
-
Magnézium 2576 mg
-
Foszfor 8244 mg
-
Nátrium 6313 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.4 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 201 mg
VÍZ
-
Összesen 5832.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3251 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 376 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 142 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4575 micro
-
Kolin: 809 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 12935 micro
-
β-karotin 32473 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 12869 micro
-
Lut-zea 2433 micro
Összesen
8440
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 162 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 kg fejtett bab
-
1 ek só
-
1 teáskanál bors
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
-
1 csipet cayenne paprika
-
2 l víz
-
5 db babérlevél
Elkészítés
- A felkockázott szalonnát az üres bográcsban megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd pár perc párolás után jöhet a marhalábszár. Erős tűzön pirítjuk, pörköljük egészen addig, míg kifehéredik, enyhén barnássá válik a hús. Ekkor rádobjuk a paradicsomot is. Hozzáadunk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és 1 órán át főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, melyről természetesen leöntjük az áztató vizet. Mindig csak annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje az ételt. Forrás után fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a cayenne borsot, a babérlevelet és a majoranna felét. Főzzük tovább egy órán át. A beáztatott bab főzési ideje 2,5 óra. Ezt tartsuk szem előtt.
- A feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert adjuk az ételhez úgy, hogy legyen 1,5 órája főni.
- A főzés utolsó fázisaként, 1 óra elteltével adjuk az ételhez a fűszerpaprikát, a maradék majorannát és a bort. Főzzük készre, ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 72294
- Feltöltés dátuma: 2015. június 20.
Ajánló
Tálaljuk friss fehér kenyérrel, száraz, testes vörösborral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A'la Atya
38 recept
Az egész egy babfőző versennyel indult. Még három évvel ezelőtt... Azóta minden évben részt veszünk. A csapat neve is évekkel ezelőtt kialakult már. "Babfőzők" lettünk, de hogy könnyebben kiejthető legyen "Bafffőzők"-re módosítottuk... Igen, vannak olyan szavaink, melyeket három f-el könnyebb ejteni (nafffiú, nafffény... bafffőzés). A pihent agy igen sokra képes. Szóval a verseny. Idén ezzel a kiváló babgulyással neveztünk. Ízes, fűszeres, tartalmas, nem a megszokott csülkös bab... Igazi társasági étel nyári bográcsozáshoz, barátokhoz!