adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3g sertészsír23 kcal
-
167g marhanyak213 kcal
-
83g fejtett bab278 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
2 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
4 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
574
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
15g sertészsír135 kcal
-
1000g marhanyak1280 kcal
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
23 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3439
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
24.5g marhanyak31 kcal
-
12.3g fejtett bab41 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.9g tv-paprika1 kcal
-
1.3g hegyes erős paprika0 kcal
-
4.9g paradicsom1 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
3.9g zeller1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
36.8g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
83
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 520.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 875 micro
-
β-karotin 2593 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 449 micro
Összesen
574
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 346.4 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8787.5 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 1664 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1338 mg
-
Foszfor 4083 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 100 mg
VÍZ
-
Összesen 3121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1556 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2157 micro
-
Kolin: 1122 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5253 micro
-
β-karotin 15555 micro
-
β-crypt 506 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 2694 micro
Összesen
3439
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 126 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
83
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 ek sertészsír
-
1 kg marhanyak
-
50 dkg fejtett bab
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2 ek fűszerpaprika
-
4 szál kakukkfű
-
4 db babérlevél
-
1.5 l víz
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
- A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.
- Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.
- Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.
- Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.
- Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.
- Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.
- A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1476
- Tegnapi nézettség: 370
- 7 napos nézettség: 3573
- Össznézettség: 1958127
- Feltöltés dátuma: 2017. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A babgulyás télen-nyáron megállja a helyét az asztalon. Ezek alapján pedig te is bármikor elkészítheted otthon!