r
Nosalty Logó

Aranygaluska rumos vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Aranygaluska rumos vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Összesen 1488 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Összesen 5954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1488 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5335.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2361 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.4 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 5954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tojássárgákat, az olajat, a csipetnyi sót, és a tej hozzáadásával szép simára gyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük. Elosztjuk 5-6 cipóra, és kisodorva egyforma nagyságokat szakítunk le, golyókká formáljuk, olajba forgatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne sűrűn, mert még megkelnek.
  4. A tetejét megszórjuk cukros dióval. Előmelegített sütőben megsütjük.

A vaníliás krémhez

  1. A 1,2 liter tejet feltesszük a cukorral, vaníliás cukorral forralni. A rumba áztassuk be a mazsolát.
  2. A maradék tejben elkeverjük a pudingokat és a lisztet, sűrűre főzzük. Levéve belekeverjük a rumos mazsolát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12794
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Ajánló

A tésztába használhatunk vaj helyett olajat, amitől nagyon finom, puha lesz a tészta. A tojást is ki lehet belőle hagyni. Többször is készítettem tojás nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régen volt ez az édesség, ezért ezt kérte a család. A gulyásleves után kitűnő volt!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...